Vágólapra másolva!
Angol sajtóhírek szerint Steven Gerrard, a Liverpool korábbi ikonja a legesélyesebb a nemrég megüresedett vezetőedzői posztra a Premier League-ben szereplő Aston Villa labdarúgócsapatánál.

A sorozatban elvesztett öt mérkőzés miatt vasárnap menesztették posztjáról Dean Smith-t, az angol labdarúgó-bajnokság élvonalában szereplő Aston Villa vezetőedzőjét.

A BBC érteülései szerint Steven Gerrard veheti át a birminghami klub irányítását. A 41 éves szakember már a negyedik szezonját tölti a Glasgow Rangers élén, tavaly tíz év elteltével bajnoki címre vezette a skót együttest, és jelenleg is vezetik a bajnokságot.

A lap beszámol róla, hogy Gerrard nem zárkózik el a váltástól, mivel úgy érzi, eljött az ideje, hogy szintet lépjen a karrierjében. Az angol edző klubváltását elősegítheti, hogy Christian Purslow korábban a Liverpool vezérigazgatója volt, míg most az Aston Villánál tölt be hasonló pozíciót.

Steven Gerrard hajlana arra, hogy szintet lépjen a skót bajnokságból Forrás: AFP/Andreas Hillergren/Andreas Hillergren

Gerrard mellett a jelöltek között szerepel még Roberto Martinez, Kasper Hjulmand, Paulo Fonseca, Ralph Hasenhuttl, Frank Lampard és John Terry is.

Az Aston Villa ebben az idényben meglehetősen gyengén teljesít, pénteken 1-0-ra kapott ki a Southampton vendégeként, s az első 11 forduló alatt mindössze tíz pontot gyűjtött.

Mindent egy helyen az Eb-ről