A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
A labdarúgó OTP Bank Ligában szereplő Újpest FC a hivatalos honlapján tudatta, hogy leigazolta az egyszeres kameruni válogatott szélsőt, a 20 éves Abdoulaye Yahayát.

A IV. kerületi klub kiemelte, hogy a fiatal játékos elsősorban a széleken érzi otthonosan magát, de támadó középpályásként is megállja a helyét. A 20 éves Abdoulaye márhetek óta együtt edz a csapattal, munkájával a szakmai stábot is meggyőzte, így az Újpest FC szerződést ajánlott neki.

Yahaya 2020 októberében igazolt a kameruni Apejes FC csapatától a horvát NK Lokomotivához. 2021 nyara óta azonban nincs klubja, így került Újpestre próbajátékra. A 20 éves szélső még nem szerepelt felnőtt bajnokin, illetve kupamérkőzésen, de egyszer már egy Ruanda elleni barátságos mérkőzésen magára ölthette hazája címeres mezét.

Kabát Péter, az Újpest FC sportkoordinátora és a csapat új igazolása, Abdoulaye Yahaya Forrás: ujpestfc.hu

„Nagyon profi klubhoz érkeztem próbajátékra, és örülök neki, hogy a vezetőedző úgy ítélete, az első csapatnál számít rám.

Egyszer már volt lehetőségem játszani a Vasas elleni felkészülési mérkőzésen. Úgy érzem, hogy ott is mindent beleadtam, és elkövetkezendőkben szeretném még többször is bizonyítani, hogy a segítségére lehetek a csapatnak" - nyilatkozta a klub honlapjának a 19-es mezszámot kapó Abdoulaye Yahaya, aki állandó tagja a kameruni U20-as válogatottnak, amellyel legutóbb a korosztályos Afrika-Kupán lépett pályára.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!