Vágólapra másolva!
Az olasz bajnoki tabella harmadik és negyedik helyezettje találkozott a Serie A 16. fordulójának szombat esti rangadóján. A Napoli hazai pályán fogadta az Atalanta csapatát, és az első negyvenö percben hihetetlen iramban futballoztak a csapatok. Az első félidő elején Malinvoszkij bombagóljával az Atalanta szerzett vezetést, majd a félidő utolsó öt percében Zielinski egyenlített. A második félidő elején Mertens szépen helyezett lövése után már a Napoli volt előnyben, de az Atalanta középhátvédje, Demiral egy bombagóllal egyenlíteni tudott. Nemsokkal később Ilicic gólpassza után Freuler talált be a Napoli kapujába, és ezzel ismét megszerezték a vezetést a vendégek. A hazaiak mindent megtettek az egyenlítésért, de újabb találatot már nem sikerült szerezniük, így az Atalanta hátrányból fordítva nyerte a Napoli elleni rangadót.

Az olasz bajnokság talán két leginkább támadó felfogású focit játszó csapata találkozott egymással a Seria A 16. fordulójában.

A Napoli hazai pályán hét meccs óta veretlen, az Atalanta pedig a második legjobb idegenbeli mérleggel bír a bajnoki címvédő Inter után az olasz bajnokságban.

Luciano Spalletti csapata az elmúlt öt fordulóban csupán az Internazionalétól kapott ki, az Atalanta pedig csak az Lazio elleni döntetlen kivételével a legutóbbi négy meccsén nyerni tudott. A hazaiak kispadján Marco Domenichini helyettesítette az eltiltott Luciano Spallettit.

Mindkét csapat híres az aggresszív letámadásukról,

és ennek megfelelően mindkét gárda keményen támadta az ellenfél labdát birtokló játékosait már a mérkőzés első percétől.

A 6. percben egy óriási góllal megszerezte a vezetést a vendég Atalanta: egy előrevágot labdáért a csatár Duvan Zapata és Rrahmani futott versenyt, majd a kolumbiai támadó a tizenhatoson belülre érve felnézett, és tökéletes ütembe passzolt a támadással érkező Ruszlan Malinovszkijhoz.

Az ukrán középpályás pedig ballal hatalmas gólt rúgott a Napoli kapujának bal felső sarkába, Ospinának esélye sem volt.

Malinovszkij így örült a góljának Forrás: AFP/Filippo Monteforte

A gól nem zavarta meg a Napolit, de nehezen jutott el az Atalanta kapujáig, és több kisebb szabálytalankodással tördelték a játékot a hazaiak. A vendégek gyorsabb ritmusban játszottak, és hiába támadt le a Napoli, az Atalanta a szárnyvédőinek segítségével (Maehle, Zappacosta), és Zapata félpálya körüli visszalépései után passzkombinációkkal többször át tudta hozni a hazaiak középpályáján a labdát.

Duvan Zapata remekül játszott a meccsen Forrás: AFP/Filippo Monteforte

A 26. percben Zapata passzolt a baloldalon érkeztő Zappacostához, akinek a tizenhatos sarkáról leadott erős lövését Ospina védeni tudta, a kipattanó labdát Zapata fejelte a kapus kezébe.

Az első félóra után még mindig óriási tempót diktáltak a csapatok.

A 29. percben Lobotka passza után Lozano kiváló ütemben lépett ki a védők közül, és Palomino mellett a hosszú sarkot vette célba, de Musso megfogta a mexikói támadó lövését.

Az első félidő 40. percében egyenlített az óriási szívvel küzdő Napoli: egy előrevágott labdát Lozano tartott meg a szögletzászlónál, majd két védő szorításában Elmashoz passzolt, aki a szélen érkező Malcuithoz játszotta a labdát. A Napoli szélsője egy csellel megverte a védőjét, majd élesen középre lőtte a labdát.

A védők blokkolni tudták a beadást, de a labda Zielinski elé került, akinek Mussó védése után másodszorra már sikerült az Atalanta kapujába lőnie.

Zielinski egyenlített Forrás: AFP/Filippo Monteforte

Az első félidőben mindkét csapat őrült tempót diktált, de több találat már nem esett.

A második félidő elején megszerezte a vezetést a Napoli: a 47. percben Malcuit ugratta ki a félpályánál Mertenst, az Atalanta védői magasan a félpálya előtt védekeztek,

és a belga támadó tizennégy méterről magabiztosan lőtte el a labdát Musso mellett.

Dries Mertens szép gólt lőtt Forrás: AFP/Filippo Monteforte

Az 52. percben majdnem sikerült az egyenlítés az Atalantának: Toloi kiváló beadását Zapata fejelte tizenkét méterről a kap felé, de a labda a baloldali kapufáról a mezőnyben pattant.

A 66. percben az egyre jobban feltámadó Atalanta egy óriási találattal kiegyenlített: a meccsen a védekezésben mellett a támadásokat segítő Toloi passza után a középhátvéd Demiral rúgott tíz méterről egy hatalmas gólt a léc alá, Ospina mozdulni sem tudott a lövésre.

Sőt, a vezetést is megszerezték a vendégek! Öt perc múlva a csereként beállt Ilicic kapott egy újabb fantasztikus labdát a jobboldalon, majd a támadó a tizenhatos elő érkező Freuler elé passzolt. A svájci középpályás remek lövése pedig utat talált a Napoli kapujának jobb alsó sarkába.

Remo Freuler remek gólt szerzett Forrás: AFP/Filippo Monteforte

A Napoli a meccs utolsó tíz percében mindent megtett az egyenlítésért. A 93. percben Petagna hagyott ki egy nagy helyzetet, de újabb gólt már nem sikerült szerezni a sokszor gyorsabb tempóban és tudatosabban játszó Atalanta ellen, akik így győzelemmel távoztak a Diego Armando Maradona Stadionból.

Serie A, 16. forduló

7GólRuslan Malinovsky
17Sárga lapRuslan Malinovsky
40GólPiotr Zielinski
47GólDries Mertens
58Sárga lapAmir Rrahmani
64Sárga lapKevin Malcuit
66GólMerih Demiral
71GólRemo Freuler
82Sárga lapMario Pasalic
87Sárga lapBerat Djimsiti
Összeállítások
3-4-1-2
3-4-2-1
Football Pálya

Kezdők
Cserék

Kezdők
Cserék

Tabella

Helyezés Csapat LM GY V D Gól GK Pont Forma
1.
Internazionale 38 29 2 7 89-22 67 94
GY
V
GY
D
D
2.
AC Milan 39 22 8 9 78-53 25 75
D
D
GY
V
D
3.
Juventus 38 19 5 14 54-31 23 71
D
D
D
D
GY
4.
Atalanta 38 21 11 6 72-42 30 69
GY
GY
GY
GY
V
5.
Bologna 38 18 6 14 54-32 22 68
D
D
GY
D
V
6.
AS Roma 38 18 11 9 65-46 19 63
D
D
V
GY
V
7.
Lazio 38 18 13 7 49-39 10 61
GY
D
GY
D
D
8.
ACF Fiorentina 38 17 12 9 61-46 15 60
V
GY
D
GY
GY
9.
Torino 38 13 11 14 36-36 0 53
V
D
GY
GY
V
10.
SSC Napoli 38 13 11 14 55-48 7 53
D
D
V
D
D
Teljes lista













Mindent egy helyen az Eb-ről