Vágólapra másolva!
A Marca értesülései szerint az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premier League) címvédő Manchester City hamarosan szerződtetheti az Athletico Paranaense brazil balhátvédjét, Abner Viníciust.

A Manchester City csapatában régóta problémát jelent a balhátvéd poszt, azonban úgy tűnik Pep Guardiola most megtalálta a hosszú távú megoldást. A Marca beszámolója szerint a spanyol tréner az Athletico Paranaense 21 éves játékosát, Abner Vinícius da Silva Santost, más néven Abnert szemelte ki.

Abner (balról a második) a brazil csapat tagjaként olimpiai bajnok lett Tokióban Forrás: AFP/Anne-Christine Poujoulat

A spanyol lap hozzá teszi, hogy a tehetséges védőt az angol sztárcsapat megfigyelői többször is megnézték már élőben, például a tokiói olimpián, ahol aranyérmet nyert a brazil válogatottal.

Abner emellett tavaly megnyerte klubcsapatával a második számú dél-amerikai labdarúgó-kupasorozatot, a Copa Sudamericanát is.

A védelem bal oldalán bevethető labdarúgó piaci értéke a mértékadó transfermarkt.com internetes oldal szerint 7,5 millió euró, azonban 2024 nyaráig szerződés köti klubjához, így vélhetően a City ennél jóval magasabb összegért fogja tudni csak megszerezni.

A Manchester Cityben köthet ki az Athletico Paranaense brazil tehetsége Forrás: AFP/Liamara Polli

Ederson, Fernandinho, Gabriel Jesus, valamint a Fluminense csapatától tavaly nyáron érkezett 18 éves Kayky után Abner lehet az ötödik brazil focista a Cityben.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!