Vágólapra másolva!
Súlyos büntetést kapott az NB I listavezetője és címvédője, a Ferencváros, valamint a Budapest Honvéd és a másodosztályú Győr is. A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) Fegyelmi Biztossága (FEB) a múlt hétvégén lejátszott NB I-es bajnokik és a múlt héten megrendezésre került Magyar Kupa-mérkőzések után büntetett. Mindkét fővárosi és a győri együttes is szektorbezárással bűnhődik. Az FTC esetében mindenképpen érdekes a döntés, mivel a szurkolók és a klub a téli olimpiáról hazatérő hősöket köszöntötte különböző látványelemekkel.

Az MLSZ-nél csütörtökön üléseztek, ami után a FEB úgy döntött, hogy "a DVSC elleni hazai bajnoki mérkőzésén a rend megzavarásával kapcsolatos szurkolói cselekményekért (megbotránkoztató és emberi méltóságot sértő kifejezések bekiabálása és tárgyak elzárt területre történt bedobálása) elrendeli

a Budapest Honvéd 1 soron következő hazai NB I-es bajnoki mérkőzésén a Bozsik Aréna „B" lelátórész valamennyi szektorának lezárását.

A FEB a Ferencvárost a Kisvárda elleni hazai bajnoki mérkőzésen a rend megzavarásával kapcsolatos szurkolói cselekményekért (megbotránkoztató és emberi méltóságot sértő kifejezések bekiabálása és pirotechnikai eszközök használata) pénzbüntetés megfizetésére kötelezi, továbbá

elrendeli a sportszervezet 1 soron következő hazai NB I-es bajnoki mérkőzésén a Groupama Aréna „B1", „B2", „B3" és „C1" szektorainak lezárását."

A Fradi-szurkolók az olimpiáról hazatérő magyar hősöket ünnepelték Forrás: fradi.hu

A Ferencvárossal szembeni döntés azért is érdekes, mert a zöld-fehérek a Kisvárda elleni bajnoki mérkőzés előtt a pekingi téli olimpiáról hazatérő magyar hősöket köszöntötték. A Fradi kötelékébe tartozó rövidpályás gyorskorcsolyázókat fogadták a szurkolók pirotechnikai eszközökkel még azelőtt, hogy a csapatok kifutottak volna a játéktérre.

A játékvezető szidalmazása minden bizonnyal nem ért volna szektorbezárást, mert azt nem lehet szektorokra koncentrálni, a pirotechnika volt az, amit a kapu mögötti szektorokban használtak a szurkolók.

Felmerül a kérdés, hogy tényleg büntetni kell-e egy klubot azért, mert a a szurkolók a magyar olimpikonokat látványelemekkel kiegészítve köszöntik. Másrészt pedig azért is fájó lehet a Ferencvárosnak a döntés, mert az MLSZ éppen olyan szektorokat záratott be (B-közép), amelynek a bérletesei a stadion más területére nem léphetnek be a vénaszkenner miatt (egyedül a kapu mögé nem kötelező).

A FEB összevont eljárás alapján a Ferencvárost a Vasas és a Budapest Honvéd elleni idegenbeli mérkőzésein a rend megzavarásával kapcsolatos szurkolói cselekményekért (megbotránkoztató kifejezések bekiabálása és pirotechnikai eszközök használata) pénzbüntetés megfizetésére kötelezte, de nem hagyta szó nélkül a MOL Fehérvárt és az ETO FC Győr kupameccsét sem.

A rend megzavarásával kapcsolatos szurkolói cselekményekért (megbotránkoztató, obszcén kifejezések bekiabálása és az ellenfél szurkolóinak veszélyeztetése) pénzbüntetés megfizetésére kötelezte mindkét csapatot, és a rend megzavarásával kapcsolatos szurkolói cselekményekért (megbotránkoztató, obszcén kifejezések bekiabálása és az ellenfél szurkolóinak veszélyeztetése), valamint rasszista megnyilvánulásaiért („huhogás") elrendelte az ETO FC Győr soron következő hazai kupameccsén a G-H szektorok lezárását.

Mindent egy helyen az Eb-ről