Vágólapra másolva!
Felhagyott a profi sporttal és belépett az ukrán hadseregbe a 36 éves, a világranglista 31. helyén is megforduló Szerhij Sztahovszkij.

A Daily Mail című brit lap információi szerint a Magyarországon élő Sztahovszkij több éljátékossal is felvette a kapcsolatot, hogy kikérje a tanácsukat, végül azonban maga hozta meg, ahogy fogalmazott "élete legnehezebb döntését", azaz családját hátrahagyva belép az ukrán hadseregbe, és fegyvert fog hazája védelmében az országot megtámadó orosz csapatokkal szemben.

Sztahovszkij az Instagram-oldalán tette közzé a világranglistán jelenleg a második helyen álló, 20-szoros Grand Slam-győztes Novak Djokovic üzenetét, melyben a szerb klasszis a támogatásáról biztosítja.

"Sztaho, haver, hogy vagy? A harctéren vagy? Gondolok rád... remélem, hamarosan minden rendbe jön. Kérlek tudasd velem a címed, hogy segíteni tudjak... akár anyagi, akár bármi más..." - írta Djokovic.

Stahovszkij egy brit reggeli tévéműsorban nyilatkozva, elmondta, tudja, hogy egyáltalán nincs felkészülve a harcra, de úgy érezte, hogy elárulta volna az Ukrajnában maradt családtagjait, ha nem tér vissza az országba.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!