Vágólapra másolva!
A labdarúgó Merkantil Bank Liga 34. fordulójának rangadóján a Kecskemét hazai pályán 4-0-ra legyőzte a Szeged csapatát, ezzel Szabó István csapata pontszámban beérte a Diósgyőrt, és a jobb gólkülönbségének köszönhetően meg is előzte a miskolci csapatot, így feljutó helyről várhatja a folytatást.

Mind a két csapat esélyes még a feljutásra, de az újonc KTE jobb helyzetben van, három ponttal többet szerzett eddig, mint a szegedi csapat. A döntetlen egyik csapatnak sem volt jó, ugyanis a második helyen álló Diósgyőr győzött a hétvégén, így a Kecskemétnek és a Szegednek is muszáj volt győzelemre játszania, hogy tartani tudja a lépést a miskolci csapattal.

A kecskemétiek a legutóbbi két mérkőzésükön hét gólt szereztek a Széktői Stadionban, míg a szegediek a legutóbbi két fordulóban, Dragan Vukmir vezetőedző Diósgyőrbe távozása óta nem szereztek pontot. Ráadásul a legjobb játékosuk, az eddig 18 gólt szerző és 12 gólpasszt kiosztó Horváth Krisztofer eltiltás miatt nem léphetett pályára.

A mérkőzés eleje kiegyenlített játékot hozott, aztán a 22. percben egy elképesztő potyagóllal szerzett vezetést a Kecskemét.

A szegedi kapu előtt valóságos flipperezés alakult ki, majd a vendégcsapat védője, Simon Ádám lőtt egy hatalmas gyertyát a saját kapuja irányába, a lefelé hulló labda a felső lécről pont Hadaró Valentin fejére pattant, aki egy méterről a bal felső sarokba stukkolt.

A szegedieket valósággal sokkolta a potyagól, ugyanis öt perccel később egy elkerülhető tizenegyest is összehozott a védelem.

Egy röviden kivágott labdát Vágó Levente vett le a tizenhatos előtt, kapura tört volna, de Kovács Milán hátulról felrúgta, így büntetőt rúghatott a Kecskemét, amit Lukács Dániel félmagasan a kapu bal oldalába lőtt, ezzel megszerezte a 18. gólját a szezonban.

A Kecskemét kiütötte a Szegedet, és továbbra is esélyes a feljutásra Forrás: Reti Attila Photography (2022)/Reti Attila

A 33. percben eldöntötte a meccset a Kecskemét.

Lukács Dániel bal oldali beadására Tóth Barna érkezett középen, és hét méterről védhetetlen gólt fejelt.

A folytatásban a Szeged magához ragadta a kezdeményezést, és a 39. percben kiharcolt egy tizenegyest. A MOL Fehérvár kölcsönjátékosa, Csoboth Kevin kapott egy remek ütempasszt a tizenhatoson belül, megindult a kapu fel, de Szabó Alex lerántotta. A büntetőt Csoboth végezte el, de a jobbra tartó félmagas lövését Varga Bence védeni tudta.

A második félidőben a Kecskemét ott folytatta, ahol abbahagyta és az 54. percben növelte az előnyét.

A csereként beállt Buna Gábor jobb oldali beadására Tóth Barna robbant be a rövid oldalon, és öt méterről a kapuba pöckölt.

Ha a négygólos hátrány nem lett volna elég baj, a 66. percben még meg is fogyatkoztak a szegediek. A szegedi Gajdos Zsolt ütközött a kecskeméti Szalai Gáborral, majd az ütközés után kétszer még oda is rúgott a KTE játékosának, Pintér Csaba játékvezető pedig azonnal kiállította a Szeged játékosát.

Az utolsó szűk fél órában a Szegednek nem volt lehetősége a szépítésre, míg a Kecskemét ment előre az ötödik gólért, de újabb találatot már nem tudott szerezni, így maradt a második félidő elején kialakult végeredmény.

Ezzel a győzelemmel a Kecskemét pontszámban beérte a Diósgyőrt, és a jobb gólkülönbségének köszönhetően meg is előzte a miskolci csapatot, így a második feljutó helyről várhatja a folytatást.

Merkantil Bank Liga, 34. forduló:
Kecskeméti TE Hufbau - Szeged-Csanád Grosics Akadémia 4-0 (3-0)
Gólszerzők: Hadaró (22.), Lukács (28. - 11-esből),Tóth B. (33., 54.)
Kiállítva: Gajdos (66.)

Az élmezőny: 1. Vasas FC 77 pont, 2. Kecskemét 65, 3. DVTK 65, 4. Szeged 59.