Vágólapra másolva!
Szoboszlai Dominik, az RB Leipzig középpályása remek heteket tudhat maga mögött. A 20-szoros magyar válogatott középpályás a legutóbbi két Bundesliga-meccsét végigjátszott, nem mellesleg a Hoffenheim ellen gólt és gólpasszt adott, a Leverkusen elleni rangadót pedig egy csodagóllal döntötte el. A 21 éves középpályás a Nemzeti Sportnak adott interjúban beszélt a csapat remek szerepléséről elmondta, hogyan viseli Lipcsében a konkurenciaharcot.

Szoboszlai tavasszal többnyire kispados volt a lipcsei csapatban, a magyar sajtóban már sokszor azt pedzegették, hogy talán másik csapatba kellene igazolnia, a magyar játékosnak azonban eszében sincs megfutamodni.

„Az biztos, hogy a Lipcsében minden percért meg kell küzdeni, különösen a középpályán.

Amikor pedig elérkezik a pillanat, szeretnék élni az eséllyel. Az utóbbi időszakban ez többnyire sikerült, de ahogy mondtam, ezek csak lépések a hosszú úton" - mondta Nemzeti Sportnak Szoboszlai, aki hangsúlyozta, hogy jót tett a lelkének a Leverkusen elleni győztes gól.

Szoboszlai gyönyörű gólt lőtt a Leverkusen elleni rangadón Forrás: AFP/Uwe Kraft

Az RB Leipzig Szoboszali korábbi salzburgi edzőjével, Jesse Marsch irányításával kezdte a szezont, de az amerikai edzőt decemberben kirúgták, így a magyar középpályás helyzete is megváltozott.

„Ilyen a futball, sosem dőlhetünk hátra. Eddig is voltak hullámvölgyek, és ezután is lesznek, a kérdés az, hogy a nehéz pillanatokban tovább küzdesz-e, vagy feladod.

Én a harcot választottam, nem akartam hagyni, hogy bármi is letérítsen az útról. Igyekeztem kizárni minden külső tényezőt, csak magamra figyeltem, nem foglalkoztam semmi mással, csak a futballal. Ez a recept a múltban is bevált" - folytatta Szoboszlai, aki elmondta azt is, hogy beszélt a helyzetéről Domenico Tedescóval.

Tedesco egyre jobban bízik Szoboszlaiban Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/picture alliance / Ralf Ibing /firo Sportphoto/Ralf Ibing

"Beszéltünk néhányszor, de ami elhangzott, nem tartozik a nyilvánosságra.

Még mindig nehéz azt mondani, hogy minden sínen van, elvégre az utóbbi időszakban két olyan bajnokink volt, amelyen nagyjából minden a tervek szerint alakult, de az utóbbi hetekben nyújtott teljesítményemmel némileg sikerült túllendülni a nehéz időszakon. Bízom benne, hogy a folytatásban is tartom a szintet, vagy még jobb játékra leszek képes" - mondta a 21 éves középpályás, aki az idei szezonban minden sorozatot figyelembe véve 37 meccsen 10 gólnál és 8 gólpassznál jár a lipcsei csapatban.

A 20-szoros magyar válogatott futballista beszélt még a szerdán este sorra kerülő Union Berlin elleni Német Kupa elődöntőről, az Európa-ligában való esetleges döntőbe kerülésről és arról, hogy miért működik ennyire jól az RB Leipzig Domenico Tedesco irányításával.

Mindent egy helyen az Eb-ről