A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Menekül az UEFA a felelősség elől, a BL-döntő botrányát akarják vizsgálni

Liverpool FC v Real Madrid - UEFA Champions League Final 2021/22 bestof topix
PARIS, FRANCE - MAY 28: Liverpool fans react as they queue outside the stadium prior to the UEFA Champions League final match between Liverpool FC and Real Madrid at Stade de France on May 28, 2022 in Paris, France. (Photo by Matthias Hangst/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Az Európai Labdarúgó Szövetség független kivizsgálást szabott meg a Bajnokok Ligája szombati fináléját megelőző botrányos történésekkel kapcsolatban.

Az UEFA hétfő esti közleménye szerint a jelentést független szakértők állítják össze, és a felülvizsgálat elkészítését a portugál Tiago Brandao Rodrigues fogja vezetni, aki pro bono, azaz a közjó érdekében vállalta a feladatot.

Egyesek értetlenkedtek, mások felháborodtak, a türelmetlenség viszont mindenkit elért szombat este a Stade de France kapuinál Forrás: Getty Images/2022 Getty Images/Matthias Hangst

Az UEFA kiemelte: a párizsi fináléban érintett valamennyi döntéshozó szerv és résztvevő álláspontját megvizsgálják majd. Minden oldalról bizonyítékokat gyűjtenek, az UEFA pedig a független jelentés kézhezvételét követően tesz majd további lépéseket.

A Real Madrid és a Liverpool összecsapása 36 perces csúszással kezdődött el, az első helyi beszámolók szerint azért, mert a szurkolók késve érkeztek a párizsi Stade de France-hoz. Később azonban kiderült, hogy a létesítmény bejáratainál zűrzavaros jelenetek alakultak ki, sokan jegy nélkül vagy hamis jeggyel próbáltak bejutni.

A rendőrség több mint száz embert vett őrizetbe, 230-an megsérültek. A finálé 1-0-s madridi sikerrel végződött.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!