A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
3
Bronzérem
3

Utálják a hazudozó és rosszul játszó Messit a PSG szurkolói

fbl Horizontal MAKING A FACE
Paris Saint-Germain's Argentinian forward Lionel Messi gestures ahead of the French L1 football match between Paris-Saint Germain (PSG) and Lens (RCL) at The Parc des Princes Stadium in Paris on April 23, 2022. (Photo by Alain JOCARD / AFP)
Vágólapra másolva!
Lionel Messi a Paris St. Germain BL-ből való kiesése után szembesült azzal, hogy mennyire utálják őt (és Neymart is) a francia csapat szurkolói. A Barcelonából úgy jött el, hogy végig hazudott az ottani szurkolóknak, azt mondta, hogy akár ingyen is maradna, aztán másnap már a PSG orvosi vizsgálatán vett részt. Hova jutott az egykori világsztár? Ez is kiderül abból az interjúból, amit Messi egy argentin tévének adott hétfő este.

Lionel Messi idén januárban kapta el a betegséget. Erről így beszélt: "Az az igazság, hogy nagyon keményen érintett a járvány. A vírus a tüdőmet támadta meg, s bár egy idő után már negatív volt a tesztem, másfél hónapon keresztül még futni sem tudtam. Ez az időszak borzalmas volt a számomra. Szerencsére ma már teljesen tünetmentes vagyok."

A tévé riportere megkérdezte Messit a klubváltásról, vagyis arról, hogy milyen érzés volt számára elhagyni a Barcelonát és Párizsba igazolni?

Aztán az élet másképpen alakult és most a PSG játékosa vagyok. Meg kellett szoknom egy másik játékmódot is, mert megszoktam, hogy egész életemben egyféleképpen játszom, és olyan helyre érkeztem, ahol nem ugyanaz a taktika, máshogy játszol, másképp látod a futballt, új csapattársakkal. Barcelonában voltak olyan csapattársaim, akikkel évek óta együtt játszottam. Egymás gondolatait is ismertük. Párizsban ez nincs így, mindent újra kellett kezdenem."

Lionel Messit ledöntötte a lábáról a koronavírus Forrás: AFP/Alain Jocard

Az interjúban szó esett az idei világbajnokságról is. "Többször elmondtam már, hogy minden bizonnyal az idei lesz az utolsó világbajnokságom, amelyen részt veszek.

A 2026-os vb-ről teljesen felesleges most beszélni. Azt nem mondom, hogy nem leszek ott, mert a futballban sok minden megtörténhet, és azt sem gondoltam volna soha, hogy elhagyom a Barcelonát.

Ami az idei világbajnokságot illeti, ott sok minden megtörténhet. Azt nem mondom, hogy mi leszünk a világbajnokok, de az argentin válogatott Copa América-győztesként érkezik Katarba, ez pedig egyáltalán nem rossz előjel. Viszont a válogatottban sok olyan játékos lesz, akinek ez lesz majd az első vb-je. Biztosan nagyon fognak izgulni Szaúd-Arábia ellen. Oda kell figyelnünk, nem hibázhatunk. A csoportunkban ott vannak még a mexikóiak és a lengyelek is, nem gondolom, hogy ez egy nagyon könnyű csoport lenne.

A Copa Américát már megnyerte az argentin válogatottal, Messi a vb-re sem esélytelenként érkezik Forrás: AFP/Carl De Souza

A riporter megkérdezte, mit szól Messi ahhoz, hogy Olaszország nem lesz ott a katari világbajnokságon? "Ez igazi őrület. Megnyerték az Európa-bajnokságot és nem jutottak ki a vb-re. Különösen az egyik legjobb barátomat, Verattit sajnálom, hogy nem játszhat Katarban. Ami a vb-t illeti, szerintem az egyik legnagyobb esélyes a francia válogatott. Az Aranylabdára idén Benzemát fogom jelölni, mert egészen elképesztő, hogy mit művelt a Real Madridban a Bajnokok Ligájában."

Messi nem rejtette véka alá a véleményét a Bayern München lengyel játékosával, Robert Lewandowskival kapcsolatban sem. Lewandowski több korábbi nyilatkozatában nehezményezte, hogy nem nyerhette meg az Aranylabdát.

Végül, szó esett arról is, hogyan élte meg a Bajnokok Ligájából való kiesést és azt, hogy a párizsi szurkolók kifütyülték.

A PSG nem először esett ki korán a BL-ből és ezt ebben a városban nagyon nehéz megemészteni."

Forrás

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!