Megvan a Chelsea új tulajdonosa

fbl Horizontal FOOTBALL ILLUSTRATION LOGO SPORTING CLUB
A picture shows the Chelsea FC emblem outside the club's home stadium Stamford Bridge in London on March 18, 2022. - Chelsea manager Thomas Tuchel is hoping a quick sale of the European champions will provide clarity for employees and fans of the club with final bids to be submitted today. (Photo by Daniel LEAL / AFP)
Vágólapra másolva!
Hivatalos honlapján jelentette be a Premier League-ben szereplő Chelsea futballklub, hogy megvan a Roman Abramovicsot követő új tulajdonosa.

A londoni klubnak azt követően kellett új tulajdonost keresnie, hogy az orosz-ukrán háború miatt a brit kormány zárolta a klubot addig birtokló Roman Abramovics vagyonát, illetve felszólították, hogy számolja fel üzleti érdekeltségeit. A Bajnokok Ligájában (ma még) címvédő Chelsea iránt többen is érdeklődtek, amerikai és közel-keleti befektetőkről is olvasni lehetett, végül előbbiekkel jött létre a megállapodás.

A klub által kiadott közlemény szerint a Chelsea FC a Clearlake Capital alapkezelő, valamint Todd Boehly, Mark Walter (övé többe között a profi baseball-ligában szereplő Los Angeles Dodgers), valamint Hansjörg Wyss svájci milliárdos tulajdonába kerül.

A vevők első körben 2,5 milliárd fontot utalnak egy elkülönített számlára, az összeget pedig - amennyiben a brit hatóságok hozzájárulnak - Abramovics teljes egészében jótékony célokra fogja fordítani. Az adásvételi szerződés értelmében a vevők további 1,75 milliárd fontot fordítanak majd Stamford Bridge stadion modernizálásra, a klub akadémiájának, női csapatának, valamint kingsmeadow-i edzőközpontjának fejlesztésére, illetve továbbra is finanszírozni fogják az Abramovics-alapítványt.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!