Vágólapra másolva!
Több tízezer szurkoló özönlött az utcákra vasárnap este Madridban, hogy együtt ünnepeljen a Real Madrid játékosaival, edzőivel, miután a spanyol csapat szombaton este megnyerte a labdarúgó Bajnokok Ligáját Párizsban.

A már eddig is csúcstartó királyi gárda története 14. BL/BEK-trófeáját gyűjtötte be azzal, hogy 1-0-ra legyőzte a Liverpoolt a Stade de France-ban rendezett döntőben. A spanyol fővárosban már szombat estétől forgalmi korlátozásokat vezettek be, a hatóságok jelentése szerint a meccs utáni órákban 51 embert kellett ellátni különböző balesetek miatt.

Több tízezer szurkoló özönlött az utcákra Madridban Forrás: Anadolu Agency via AFP/2022 Anadolu Agency/Diego Radames

A hivatalos ünneplés vasárnap este kezdődött, a Real játékosai elsőként az Almudena székesegyházban jelképesen felajánlották Madrid védőszentjének, az almudenai szűznek a BL-trófeát. Miután találkoztak a város vezetőivel, a futballisták egy nyitott tetejű busszal érkeztek meg a Cibeles térre,

ahol több százezer szurkoló várta őket a híres szökőkút köré gyűlve.

A hagyományos ceremónia keretében a csapatkapitány Marcelo "megkoronázta" a görög istennő szobrát, azaz egy sálat és egy realos zászlót terített rá, miközben a drukkerek és a játékosok együtt énekelték a "We Are The Champions" című dalt.

A parti a Santiago Bernabeu Stadionban fejeződött be, ott mintegy 50 ezren köszöntötték a játéktérre épített színpadra lépő labdarúgókat.

- mondta köszöntőjében Florentino Perez klubelnök.

Óriási ünneplés volt Forrás: Anadolu Agency via AFP/2022 Anadolu Agency/Diego Radames

Az egyesület vezetője megköszönte a drukkerek támogatását és úgy fogalmazott:

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!