Hatalmas focibotrány Dániában

Denmark v Austria - World Cup Qualification Denmark v Austria - World Cup Qualification Copenhagen Parken Stadium Denmark G0 World Cup Qualification Danish fans October Horizontal FOOTBALL PHOTO
Danish fans during Denmark against Austria, World Cup Qualification at Parken Stadium, Copenhagen, Denmark on October 12, 2021. (Photo by Ulrik Pedersen/NurPhoto) (Photo by Ulrik Pedersen / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
Pénteken játszották le a labdarúgó Nemzetek Ligájában a Dánia-Horvátország meccset, amelyet 1-0-ra a horvátok nyertek meg. A mérkőzés alatt a koppenhágai szurkolói zónában életveszélyes helyzet alakult ki, mert az elkeseredett dán drukkerek teli söröskorsókat és -dobozokat dobáltak. A szövetség azonnal döntött, így a hétfői Dánia-Ausztria meccsen már nem nyit ki a szurkolói zóna.

A szurkolói zónában pénteken este 15-20 ezer néző gyűlt össze és látta, hogy a dán együttes elveszti a meccset. Sokak szerint nagyon veszélyes pillanatok voltak azok, amikor a drukkerek egy csoportja elkezdte hajigálni a korsókat és a sörösdobozokat.

Bár a szervezők hangsúlyozzák, hogy a többség normálisan szurkolt, most mégis úgy döntöttek, hogy hétfőn este zárva marad a szurkolói zóna.

Forrás