A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMuhari Eszter
19:25VívásAuriane Mallo-Breton-Eszter Muhari
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNMagyarország
21:44ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNPóta Georgina
22:15AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
A FIFA kizárhatja a katari világbajnokságról az ecuadori válogatottat, mert az egyik futballistája, Byron Castillo jogosulatlanul szerepelt a nemzeti csapatban.

A spanyol Mundo Deportivo értesülései szerint a FIFA már döntött, hogy Ecuadort kizárja az év végén kezdődő katari világbajnokságról, mert bebizonyosodott, hogy a válogatott egyik futballistája, Byron Castillo meghamisította a születési okmányait, és valójában kolumbiai állampolgár. A labdarúgó tavaly szeptember elejétől nyolc vb-selejtezőn is pályára lépett Ecuador színeiben.

A döntést néhány napon belül hivatalosan is bejelenthetik, és az ecuadori válogatott helyére vagy a dél-amerikai selejtezősorozatban hatodik helyen végző Chile kerülhet, vagy a világranglistás helyezések alapján a zsinórban két vb-ről is lemaradó olaszok kapják meg a megüresedett helyet.

Byron Castillo (balra) szerepeltetése miatt Ecuadort kizárhatják a tornáról Forrás: AFP/Dolores Ochoa

Május elején a Chilei Labdarúgó Szövetség (FFC) a nemzetközi szövetséghez fordult az ügyben, Castillo kálváriája pedig már 2017-ben elkezdődött, amikor kizárták az ecuadori U20-as válogatottból, mondván Kolumbiában, az ecuadori határhoz közeli Tumaco városában született. Végül tavaly áprilisban megerősítették az ecuadori állampolgárságát, és ezt követően bemutatkozhatott a válogatottban.

Ecuador a dél-amerikai sellejtezősorozatban a negyedik helyen végzett, így (papíron) kijutott a vb-re, amelyen a házigazda Katarral, valamint Hollandiával és Szenegállal lesz azonos csoportban - amennyiben nem zárják ki.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!