Élő:
Vágólapra másolva!
Az angol lapok nem kímélik a szombaton Budapesten 1-0-s vereséget szenvedő Eb-ezüstérmes válogatottat, miközben nem tudnak napirendre térni afölött, hogy közel 30 ezer gyerek volt a lelátókon.

A magyar labdarúgó-válogatott szombat este helyenként sokkal jobban játszva, mint az angolok, győzte le az Eb-ezüstérmest a Puskás Arénában a Nemzetek Ligája 2022-23-as kiírásának első játéknapján. A mieink ezúttal mutatkoztak be a legjobbak között, azaz, az A osztályban, és miután Bolognában döntetlen lett az olasz-német meccs, vezetik a csoportot, miközben az angolok az utolsó helyen állnak.

A szigetországi sajtó nem is kíméli Gareth Southgate csapatát, ugyanakkor az UEFA-t is kárhoztatják, amiért a zártkapus büntetés ellenére mintegy 30 ezer gyerek lehetett a lelátókon. A BBC szerint ez egy elgondolkodtató vakfolt az UEFA szabályozásában, hiszen miközben a zártkapus büntetésnek elrettentő erővel kellene bírnia, ehelyett a magyar csapat fesztiválhangulatban léphetett pályára. Az angol sajtó nevetséges hisztijéről bővebben itt írtunk.

Tény, hogy a gyerekek kitettek magukért a lelátón Fotó: Polyák Attila - Origo

Amelyhez remekül asszisztált az angol csapat, amelyik "fáradt és középszerű" játékkal nem tudta megakadályozni a magyar győzelmet. Mint írják, Gareth Southgate nem igazán láthatott biztató jeleket a csapata játékában.

Az angolokat egy olyan "lemerült akkumulátorhoz" hasonlítják, amelyben hiába próbáltak életet lehelni.

Ritkán tudtak zavart okozni a magyar kapu előtt, miközben a hazaiak sokkal kreatívabban és elszántabban játszottak

- írja a BBC.

A Guardian és a The Sun című bulvárlap is fogatlan oroszlánokhoz hasonlítja az angol csapatot, és a két lap abban is egyetért, hogy az angolok történetünk egyik legrosszabb meccsét játszották Budapesten.

Az angol csapat lassú volt, nehézkes, és ha nem is játszott katasztrofálisan, de ritkán tudott kilépni a sémák közül

- írják.

A Guardian szerint a tizenegyes előtt Nagy Zsolt "színpadiasan" terült el, és hozzájuk hasonlóan a Sun is "horror tizenegyesről" ír összefoglalójában, amelyben az angol csapatot a lelátón szurkoló kisiskolásokhoz hasonlítják.

A két csapat legközelebb egyaránt kedden este 20.45-től lép pályára. A mieink Cesenában az olaszok, míg az angolok Lipcsében a németek ellen folytatják szereplésüket.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!