A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Ronaldo nélkül kikaptak a portugálok Svájcban

fbl Horizontal
Switzerland's forward Haris Seferovic (R) scores his team's first goal against Portugal's goalkeeper Rui Patricio during the UEFA Nations League - league A group 2 football match between Switzerland and Portugal at the Stade de Geneve in Geneva, on June 12, 2022. (Photo by Fabrice COFFRINI / AFP)
Vágólapra másolva!
Fernando Santos, a portugálok szövetségi kapitánya pihenőt adott Cristiano Ronaldónak, aki el sem utazott Genfbe. Az egy héttel korábban Lisszabonban 4-0-s vereséget szenvedett svájciakra rá sem lehetett ismerni a meccs elején, olyannyira, hogy Seferovic révén már az első percben megszerezték a vezetést.

Az első negyedórában a svájciak Nuno Mendes kezezése (Shaqiri rúgta rá a labdát), a portugálok pedig az André Silvával szemben elkövetett szabálytalanság után reklamáltak büntetőt.

Nem történt szabálytalanság:

A 21. percben Rafael Leao fejelt a hazaiak kapujába, de gólpasszt adó André Silva már lesen kapta a labdát. A második félidőt szinte végig egykapuzták a portugálok, de vagy kihagyták a helyzeteket, vagy a svájci kapus, Jonas Omlin védett. Kollégájának, Rui Patríciónak egyetlen egyszer, a 88. percben kellett védést bemutatnia.

Jonas Omlin többször is bravúrral hárított a svájci kapuban Forrás: AFP/Fabrice Coffrini

A spanyolok ugyan nyomasztó fölényben (74 százalékos labdabirtoklással) játszották végig az első félidőt a csehek ellen (a két csapat egy hete 2-2-t játszott Prágában), az első két védést mégis Unai Simonnak kellett bemutatnia. A 24. percben azonban a mezőnyfölény gólt eredményezett, Carlos Soler szerzett vezetést a hazaiaknak, akik így minimális előnnyel mehettek szünetre. Fordulás után sem változott a játék képe, és a 75. percben Pablo Sarabia növelte kétgólosra a spanyol előnyt.

Pablo Sarabia a kilencedik gólját szerezte a spanyol válogatottban Forrás: NurPhoto via AFP/Jose Breton/NurPhoto/Jose Breton

A B divízió 4. csoportjában a szerbek Andrija Zsivkovics góljával már a 8. percben vezetést szereztek Ljubljanában, szünetre pedig már kétgólos előnnyel mehettek Alekszandar Mitorovics jóvoltából. Fordulás után a szlovén csapat azonban Cerin és Sesko góljával öt percen belül egyenlített.

Eredmények, 4. forduló:
A divízió, 2. csoport:
Svájc - Portugália (1-0)
Spanyolország - Csehország 2-0 (1-0)

B divízió, 4. csoport:
Szlovénia-Szerbia 2-2 (0-2)

C divízió, 2. csoport:
Görögország-Koszovó 2-0 (0-0)

D divízió, 2. csoport:
Málta - San Marino 1-0 (0-0)

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!