A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
3
Bronzérem
3
HUNKrizsán Xénia
19:35AtlétikaHétküzdés - súlylökés
HUNLosonczi Dávid
19:55BirkózásTurpal Bisultanov-David Losonczi
NyílNyíl

Négy meccsből egyet sem nyertek a franciák, mai vereségükkel utolsók

France v Croatia: UEFA Nations League - League Path Group 1 players France Croatia UEFA Nations League Kylian Mbappe Karim Benzema UEFA Nations League League A Group 1 match Real Madrid Stade de Jose Breton Paris Saint-Germain June Horizontal SPORT FOOTBA
Karim Benzema (Real Madrid) of France and Kylian Mbappe (Paris Saint-Germain) of France talks during the UEFA Nations League League A Group 1 match between France and Croatia at Stade de France on June 13, 2022 in Paris, France. (Photo by Jose Breton/Pics Action/NurPhoto) (Photo by Jose Breton / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
A világbajnoki címvédő francia labdarúgó-válogatott hazai pályán 1-0-ra kikapott a 2018-as vb-döntőben legyőzött Horvátországtól.

A két csapat egy héttel a spliti 1-1 után találkozott ismét, ezúttal a Stade de France-ban. Didier Deschamps kezdőcsapatában ezúttal nem volt ott Antoine Griezmann és Theo Hernandez sem, ahogy N'Golo Kantéra sem számíthatott a francia szakvezető.

Horvát kollégája kezdőjét ugyancsak megviselte az elmúlt három találkozó: Zlatko Dalic nélkülözni kényszerült Ivan Perisicet, Josko Gvardiolt és Borna Sosát is.

A horvátok kezdték jobban, vagy csak szerencsésebben a meccset, ugyanis Ibrahima Konate már a 4. percben tizenegyest érően szabálytalankodott Ante Budimirral szemben, a büntetőt pedig Luka Modric értékesítette.

A folytatásban a franciák jelentős mezőnyfölényben játszottak, ehhez képest Nkunku és Digne révén csak a játékrész utolsó perceiben jutottak el kapura lövésig, de Ivusicnak nem kellett védenie.

Az 55. percben Karim Benzema egyenlíthetett volna, ha lövés helyett nem passzolni próbál a tizenegyes ponton. Az 58. percben Tchouameni mentett gyönyörűen Pasalic előtt, aki már csak Maignan kapussal állt szemben. A folytatásban talán még nagyobb lett a francia mezőnyfölény, de Mbappé egy-két kósza helyzetén kívül nem tudtak igazi veszélyt jelenteni a horvát kapura, hiába érkezett a hajrára Pavard, Koman és Griezmann is. Az utolsó másodperckben Ivusicnak ugyan óriásit kellett védenie, de akkor is Sutalo fejelt veszélyesen a saját kapujára.

A vereséggel biztossá vált, hogy a címvédő már nem nyerheti meg a csoportját, és nem lesz ott a jövő júniusi négyes döntőben. Benzemáéknak most már az lesz a feladatuk, hogy ne essenek ki a B osztályba.

A csoport másik mérkőzésén a négyest vezető dánok 2-0-ra legyőzték Ausztriát.

Eredmények, Nemzetek Ligája, 4. forduló:
A divízió, 1. csoport:
Franciaország-Horvátország (0-1)
gól: Modric 5. (11-esből)
Dánia-Ausztria (2-0)
gól: Wind 21., A. Olsen 37.
A csoport állása: 1. Dánia 9, 2. Horvátország 7, 3. Ausztria 4, 4. Franciaország 2 pont

B divízió, 2. csoport:
Izland-Izrael 2-12 (1-1)
gól: Thorsteinsson 9., Helgason 60., ill. Gretarsson 35. (öngól), Peretz 66.

korábban:
C divízió, 3. csoport:
Azerbajdzsán-Fehéroroszország 2-0 (0-0)
Kazahsztán-Szlovákia 2-1 (2-0)
Az állás: 1. Kazahsztán 10 pont, 2. Szlovákia 6, 3. Azerbajdzsán 4, 4. Fehéroroszország 2

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!