Élő:
Vágólapra másolva!
Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya az olasz Calciomercato.com-nak adott interjút.

A nemzeti csapat kapitánya szülőhazája, Olaszország otthonában lép pályára kedd este a Nemzetek Ligájában. A szakemberrel készült interjúban olyan érdekes dolgok is szóba kerültek, mint az, hogy mi a baj az olasz labdarúgással, amely ugyan megnyerte a tavalyi Európa-bajnokságot, de világbajnokságon 2014 óta nem járt.

Minden első- és másodosztályú klubnak új stadionja és saját képzési központja van, az akadémiákon pedig hatalmas odafigyeléssel bánnak a fiatalokkal" - válaszolt a kapitány, amikor a különbségeket firtató kérdést kapta.

Marco Rossi szeretne az olaszok ellen is lehetőséget adni fiatal játékosainak Fotó: Koncz Márton - Origo

"Olaszországban a stadionok hihetetlenül öregek, rosszul néznek ki. Két évvel ezelőtt elmentem Nápolyba, hogy meglátogassam a salzburgi játékosaimat. Elmentem hozzá a szállodához, majd a meccset otthonról néztem a tévében, mert a stadionokban túl messze van a lelátó a pályától, nem látod normálisan a meccset" - idézte fel a Napoli-Salzburg EL-meccsen tapasztalt élményeit Rossi.

A rutinos szakembernek ugyanakkor nincs kétsége afelől, hogy ha az olasz-északmacedón vb-pótselejtezőt még 99-szer újrajátsszák, akkor azt hazája válogatottja nyeri. Amennyire az itáliaiakkal volt a szerencse az Eb-n, úgy pártolt el tőlük a márciusi sorsdöntő mérkőzésen. Jorginho két büntetőt is kihagyott, aki ebben a műfajban az egyik legmagabiztosabbnak számít.

"Míg Roberto Mancini posztonként három jó futballistára számíthat, addig mi alig jutunk el kettő-kettő játékosig, ebben egyértelműen ők állnak jobban.

- hasonlította össze a keretek közötti különbségeket Marco Rossi.

A magyar válogatott kedd este 20:45-kor lép pályára Cesenában az olasz nemzeti csapat ellen. A találkozóról az Origo a helyszínről tudósít.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!