Élő:

Elképesztő cirkuszt csinálnak a svéd focisták - nem akarnak játszani a norvégok ellen

Horizontal
Sweden's players attend a training session on June 2, 2021 in Solna, Sweden, where the Swedish national football team continues its preparation for the upcoming EURO 2020 football tournament. - The European championship, which was delayed from last year due to the coronavirus pandemic, is set to take place across the continent between June 11 and July 11, 2021. (Photo by Jonathan NACKSTRAND / AFP)
Vágólapra másolva!
A svéd labdarúgó-válogatott játékosai egészen meghökkentő cirkuszt rendeznek egy nappal a norvégok elleni Nemzetek Ligája mérkőzés előtt. A két skandináv csapat vasárnap este 20.45-től Solnában csap össze az UEFA által létrehozott sorozat B-osztályában. A véleményeket olvasva nyugodtan kijelenthető, hogy a svéd sztároknak egyszerűen nincs kedvük játszani.

A svéd labdarúgó-válogatott (és a norvég is) hasonló cipőben járnak. Egyik együttes sem jutott ki az idei katari világbajnokságra, azaz ebben az évben számukra csak a Nemzetek Ligája meccsei maradnak. Ugyanakkor a két skandináv együttes a sorozat B-osztályába kaptak besorolást, azaz nyugodtan mondhatjuk, hogy nem sok komoly tétje van kettejük meccsének.

Pontosan ezt érzik a svédek is és ezért kezdtek el cirkuszolni, valamint ezért mondja le egyre több svéd játékos a szereplést. A norvég sportsajtó szombaton nagy teret szenteltA ennek a balhénak. Természetesen arra hivatkoznak, hogy minden ilyen meccs, amelyet a hosszú idény végén játszani kell, nagy sérülésveszélyt hordoz magában. A svédek jobbhátvédje, Emil Krafth a következőket mondta:

"Az egész szezonban játszol 50-60 meccset. Utána adnak 5 nap pihenőt, majd jöhetsz a válogatottba. Nonszensz." Ezt már a svédek másik játékosa, Emil Forsberg mondta a svéd válogatott pénteki sajtótájékoztatóján.

A svéd labdarúgó-válogatottnak nincs kedve focizni Forrás: AFP/Jonathan Nackstrand

Természetesen ez nem csak a svédek problémája. Az elmúlt napokban számos focista adott hangot annak, hogy őrültség, amit az UEFA csinál, mert a 10 nap alatt lejátszandó négy meccs valóban sok lehet a csapatoknak. A svédeket az sem vigasztalja, hogy a Nemzetek Ligája B-csoportjából is lesz majd egy olyan csapat, amely eljuthat a 2024-es Európa-bajnokságra.

A svéd és a norvég csapat is győzelemmel kezdte a Nemzetek Ligája-sorozatot, így vasárnap a két győztes csapat játszik egymással Solnán.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!