Ötöt kaptak Gulácsiék a Bayerntől

firo : 07/30/2022, football, soccer, 1st league, 1st Bundesliga, season 2022/2023, Supercup final RB Leipzig - FCB FC Bayern Munich , Munich Spo RB Leipzig - FCB FC Bayern Munich Season 2022 Supercup final 1. League Bundesliga Soccer Munich 2023 Horizonta
firo : 07/30/2022, football, soccer, 1st league, 1st Bundesliga, season 2022/2023, Supercup Finale RB Leipzig - FCB FC Bayern Munich , Munich jubilation to Jamal Musiala after goal to 1:0 with Alphonso Davies and Sadio Mané , Mane (Photo by Max Ellerbrake / firo Sportphoto / dpa Picture-Alliance via AFP)
Vágólapra másolva!
A bajnoki címvédő Bayern München a kupagyőztes Lipcse otthonában lépett pályára a Német Szuperkupa döntőjében és a bajorok 5-3-ra nyertek.

A Lipcse Gulácsi Péterrel, Willi Orbánnal és Szoboszlai Dominikkel kezdett, de nem alakult jól az első félidő Tedesco csapatának.

A Bayern már a 14. percben vezetést szerzett, egy szögletet követően nem tudak felszabadítani a hazaiak, amit követően Jamal Musiala lőhetett közelről Gulácsi kapujába.

Nem sokkal később Musiela ugratta ki Gnabryt, aki önzetlenül passzolt Sadio Mané elé, aki ziccerben nem hibázot. Még az első félidőben megszerezte a harmadik gólját is a Bayern, egy szöglet után passzolgattak a vendégek, majd Pavard lőhetett zavartalanul Gulácsi kapujába.

Sadio Mané remekül játszott Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/picture alliance / firo Sportphoto/Max Ellerbrake

A második félidőben André Silva fejelt a kapufára Szoboszlai szöglete után, majd Nkunku szöglete után Marcel Halstenberg fejelt Neuer kapujába.

Nem tartott sokáig a hazai öröm, a 65. percben Müller ziccerét védte Gulácsi, de a kipattanóra Gnabry érkezett, aki a kapuba passzolt és újra három góllal vezetett a Bayern.

A 77. percben Dani Olmo harcolt ki egy tizenegyest, amit Christopher Nkunku értékesített, majd a 89. percben Szoboszlai passza után Olmo lőtt Neuer kapujába, de egyenlíteni már nem maradt idő, sőt, amikor már kitámadott a Lipcse, a Bayern egy kontra után újabb gólt szerzett, Leroy Sané állította be az 5-3-as végeredményt.