Újabb 100 millió eurót szórhat el az FC Barcelona

fbl Horizontal FOOTBALL JOY TEAM BANNER LOGO CHAMPIONS LEAGUE WOMEN'S FOOTBALL
Barcelona's Spanish midfielder Alexia Putellas (C) and teammates celebrate their victory at the end of the UEFA Women's Champions League semi-final first-leg football match between FC Barcelona and VfL Wolfsburg at the Camp Nou stadium in Barcelona on April 22, 2022. (Photo by LLUIS GENE / AFP)
Vágólapra másolva!
Az FC Barcelona kereken 100 millió euróért eladta az általa birtokolt Barca Studios 24,5 százalékát a Scios.com nevű cégnek.

A klub hivatalos oldalán megjelent közlemény szerint az üzlet célja, hogy felpörgessék az audivizuális, valamint a blockchain, az NFT (non-fungible token) technológiákon alapuló termékek, valamint a Web3 stratégia fejlesztését. Mint írják, a hétfői megállapodás összhangban áll a klub közgyűlése által tavaly október 23-án hozott döntéssel.

Az üzlettel az óriási, mintegy 1,5 milliárd eurós adósságot maga előtt görgető katalán klub egy pici levegőhöz jutott, legalábbis, ami az UEFA és a FIFA bevételekre és kiadásokra vonatkozó pénzügyi fair-play szabályait illeti. De talán még ezeknl is fontosabb a spanyol bajnokságot szervező La Liga szigorú szabályainak betartása, amelyekben pontosan le van fektetve, hogy egy klub költségvetésének mekkora hányadát tehetik ki az átigazolásokra, vagy éppen a játékos, a stáb és az alkalmazottak fizetésére költött pénzek.

A Barca könyvelésébe most nyilván bekerül a 100 millió euró, de meg lennénk lepve, ha Joan Laporta klubelnök nem egy újabb sztárjátékos megszerzésébe forgatná be a pénzt. Főleg, hogy vélhetően nem értek véget az eladások: a fent említett közgyűlés a Barca Studios 49 százalékának eladását szavazta meg, a tévés jogok egy részének, illetve a klub logójával ellátott termékek és licencek értékesítésével foglalkozó cég ugyancsak 49 százalékának eladásával együtt.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!