Elképesztő meglepetés: a Manchester United legyőzte a Liverpoolt

fbl Horizontal
Manchester United's English striker Jadon Sancho (C) celebrates after scoring the opening goal during the English Premier League football match between Manchester United and Liverpool at Old Trafford in Manchester, north west England, on August 22, 2022. (Photo by Paul ELLIS / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
Az angol bajnokság 3. fordulójának hétfő esti rangadóján a Manchester United hazai pályán fogadta a Liverpoolt. Az első félidőben Jadon Sancho góljával Erik ten Hag csapata szerezte meg a vezetést, majd a második félidőben Rashford találatával már két góllal vezetettek a hazaiak. Később Szalah góljával szépített a Liverpool, de a Manchester United megőrizte az előnyét, és megnyerte a meccset.

Mindkét csapat rosszul kezdte a Premier League 2022/2023-as szezonját. A vendég Liverpool csupán két döntetlent ért el az első két meccsén. A Manchester United pedig két verességgel startolt az angol bajnokságban: Erik Ten Hag csapata 1-6-os gólkülönbséggel állt a tabella utolsó előtti helyén két fordulót követően. A hazaiaknál nem kezdett a portugál csatársztár, Cristiano Ronaldo. Klopp csapatából pedig az uruguayi Darwin Nunez hiányzott sérülés miatt.

Cristiano Ronaldo nem kezdett a meccsen Forrás: AFP/Paul Ellis

Nagy lendülettel kezdte a meccset a hazai pályán játszó Manchester United. Erik ten Hag csapata magasan letámadta a vendégeket, akiknek az Elliott-Milner-Henderson összetételű középpályássorát sokszor zavarba sikerült hoznia a hazai játékosoknak.

A 10. percben óriási helyzetet hagyott ki a Manchester United: McTominay remek labdával ugratta ki a leshatáron Bruno Fernandest. A portugál középpályás a tizenhatos vonalán a vendégek hátvédje, Gomez elől a baloldalra kanalazta a labdát, ahol Anthony Elanga teljesen egyedül érkezett a kapu elé.

A svéd szélső azonban tizennégy méterről ajtó-ablak helyzetben a bal kapufára lőtte a labdát.

Anthony Elanga nagy helyzetben hibázott Forrás: AFP/Paul Ellis

Öt perc múlva az óriási játékkedvvel játszó hazaiak azonban mégis megszerezték a vezetést: Marcus Rashford kapott egy remek indítást Fernandestől a jobboldalon, majd az érkező Eriksen elé tálalt. A dán irányító nem tudott kapura fordulni, ezért a baloldalon felfutó Elangát játszotta meg egy remek kényszerítő után. A svéd szélső visszagurítása után Jadon Sancho elé került a labda,

aki egy lövőcsellel elfektette Milnert, majd higgadtan a jobb alsó sarokba lőtt.

Jadon Sancho szép lövőcsele Forrás: AFP/Paul Ellis

A Liverpoolnak az első félóra után még mindig sok gondot okozott áthoznia a labdát a hazaiak térfelére. Jürgen Klopp csapatában a Luis Díaz okozta a legtöbb veszélyt a manchesteri védőknek, a kolumbiai óriási párharcokat vívott a hazaiak játékosával, Diogo Dalottal a szélen.

Az első félidő utolsó tíz percében aktívabb volt a hátrányban játszó Liverpool. A 40. percben Milner erős fejesét Bruno Fernandes a gólvonalon álló csapattársára, Lisandro Martínezre rúgta. A manchesteri védő az utolsó pillanatban kirúgta a labdát a kapu szájából. Óriási egyenlítési lehetőség maradt ki Jürgen Klopp csapata előtt. Az első félidőben több találat már nem született.

Salah kapáslövésével indult a második félidő, de az egyiptomi támadó kísérlete után a labda a lelátóra szállt. A Liverpool ötven percnyi játék után sem tudta eltalálni a Manchester United kapuját. Az 53. percben Henderson hibája után pedig már kettővel vezetett a Manchester United: a félpályánál Martial remek ütemben ugratta ki Rashfordot, aki egy az egyben vezethette a labdát Alissonra.

Az angol válogatott támadó pedig higgadtan a rövid sarokba lőtte a labdát.

Marcus Rashford szerezte a második gólt Forrás: AFP/Paul Ellis

Sőt, három perccel később Alissonnak kellett védenie Rashford takarásból leadott lövését.

Többet birtokolta a labdát a Liverpool, de nem tudott mit kezdeni vele Jürgen Klopp csapata.

A 76. percben Marcus Rashford a tizenhatos sarkáról bombázott a hosszú felső sarok felé, és alig tévesztett célt az angol válogatott támadó.

Az utolsó tíz percben De Geának kellett óriásiakat védenie, de a 81. percben ő sem tudta megakadályozni a liverpooliak szépítő gólját: egy szöglet után Fabio Carvalho fordult kapura, és a középpályás életerős lövését De Geának kellett védenie. A kipattanóra Szalah érkezett, és öt méterről a kapu baloldalába fejelt.

Az utolsó percekben többet támadott a Liverpool, de újabb gólt már nem tudtak szerezni. Így a Manchester United hazai pályán győzte le Jürgen Klopp csapatát, és megszerezte az első győzelmét a bajnokságban. A Liverpool pedig továbbra is nyeretlen.

Premier League, 3. forduló

16GólJadon Sancho
24Sárga lapTrent Alexander-Arnold
27Sárga lapRaphael Varane
45Sárga lapDiogo Dalot
53GólMarcus Rashford
74Sárga lapBruno Fernandes
81GólMohamed Salah
Összeállítások
4-2-3-1
4-3-3
Football Pálya

Kezdők
Cserék

Kezdők
Cserék

Tabella

Helyezés Csapat LM GY V D Gól GK Pont Forma
1.
Manchester City 38 28 3 7 96-34 62 91
GY
GY
GY
GY
GY
2.
Arsenal 39 28 5 6 91-29 62 90
GY
GY
GY
GY
GY
3.
Liverpool 38 24 4 10 86-41 45 82
V
D
GY
D
GY
4.
Aston Villa 38 20 10 8 76-61 15 68
GY
D
V
D
V
5.
Tottenham Hotspur 38 20 12 6 74-61 13 66
V
V
GY
V
GY
6.
Chelsea 38 18 11 9 77-63 14 63
GY
GY
GY
GY
GY
7.
Newcastle United 38 18 14 6 85-62 23 60
GY
GY
D
V
GY
8.
Manchester United 38 18 14 6 57-58 -1 60
D
V
V
GY
GY
9.
West Ham United 38 14 14 10 60-74 -14 52
V
D
V
GY
V
10.
Crystal Palace 38 13 15 10 57-58 -1 49
GY
D
GY
GY
GY
Teljes lista