Vágólapra másolva!
Péntek este a labdarúgó OTP Bank Liga nyitómérkőzésén a Puskás Akadémia 1-1-es döntetlent játszott az újonc Kecskemét csapatával a felcsúti Pancho Arénában.

A Puskás Akadémia az eddigi három meccséből egyet megnyert, egyszer döntetlent játszott, egyszer pedig kikapott. Ennek ellenére Hornyák Zsolt vezetőedző nem lehet teljesen elégedetlen, hiszen csapata megszorongatta a Ferencvárost a Groupama Arénában, és a előző szezonban ezüstérmes Kisvárda otthonából is pontot tudott rabolni. Mindezt úgy, hogy a csapat két alapembere, a kapitány Szolnoki Roland és a magyar válogatott Nagy Zsolt sem állhat a szakmai stáb rendelkezésére sérülés miatt. Az újonc Kecskemétnek is volt miben bíznia a felcsúti vendégjáték előtt, ugyanis Szabó István csapata három meccs után még veretlen volt az OTP Bank Ligában, és eddig összesen csak egy gólt kapott.

Yoell van Nieff, a Puskás Akadémia holland játékosa a meccs előtt arról beszélt, hogy az újonccsapatok elleni mindig meg kell szenvedni a győzelemért, mert ezek a csapatok mindig rendkívül motiváltan futballoznak.

A KTE edzője, a mérkőzés előtt hangsúlyozta, hogy már korábban is beszélt arról, hogy lesznek olyan mérkőzések, amelyek nagyon nehezek lesznek, ez a mostani is ilyen, de erre is fel vannak készülve. És azt is megemlítette, hogy előzetesen már az pont megszerzése is nagy siker lenne.

A találkozó 45 percet csúszott, mert a szakadó eső mellett komoly villámlás is volt Felcsúton. Andó-Szabó Sándor játékvezető kiment a pályára, a talajt játékra alkalmasnak találta, de a folyamatos villámlás miatt nem adott engedélyt a játékra.

Este fél kilenckor aztán Andó-Szabó Sándor ismét kiment a pályára, azonban a felcsúti Pancho Aréna fölött folyamatosan villámlott. Ennek ellenére a játékosok újra kimentek melegíteni a gyepre, a játékvezető pedig úgy döntött, 20.45-kor el lehet kezdeni a találkozót.

A Kecskemét bátran játszott az első félidőben Forrás: Facebook/Kecskeméti TE

Remek iramban indult a találkozó, és megérte háromnegyed órát várni a kezdésre, ugyanis a negyedik percben hatalmas góllal indult a mérkőzés.

Banó-Szabó Bence átadása után Szuhodovszki Soma, a Kecskemét támadója tolt egyet a labdát, majd 19 méterről elemi erővel bombázott a jobb felső sarokba.

A folyatásban lendületbe maradt a Kecskemét, amely a 10. percben újabb gólt szerezhetett volna. Egy védelem mögé beemelt labdával Banó-Szabó Bence lépett ki ziccerben, egy pattanás után tíz méterről lőtt, de Tóth Balázs hatalmasat védett.

A folytatásban a Puskás Akadémia átvette az irányítást, a felcsúti csapat többet birtokolta a labdát, a Kecskemét pedig veszélyes kontratámadásokat vezetett, de igazán komoly helyzet sokáig nem alakult ki. A második félidőt nagy lendülettel kezdte a Puskás Akadémia, amely beszorította a Kecskemét, de a vendégcsapat kapusának, Varga Bencének sokáig nem kellett nagyon védenie.

A Puskás Akadémia a második félidőt a Kecskemét térfelén töltötte, de igazán nagy helyzetet nem tudott kialakítani, míg

a KTE a 64. percben majdnem növelni tudta az előnyét a semmiből.

Zeke Márió kapott egy visszatett labdát az alapvonalról, kapásból be akarta adni a labdát, de lecsúszott a lábáról, így viszont kapura ment a labda, ami a felső lécen csattant.

A 79. percben megfogyatkozott a Kecskemét.

Zeke Márió csúszott oda a Mohamed Mezgraninak, a kecskeméti játékos ezzel megkapta a második sárga lapját, és idő előtt mehetett zuhanyozni.

A 86. percben aztán egy szerencsés góllal egyenlített a Puskás Akadémia.

A csereként beállt Skribek Alen jobbról a kapu elé tekert egy labdát, a menteni igyekvő Szabó Alex pedig olyan szerencsétlenül ért bele, hogy hat méterről a kapu csorgott a labda.

A 89. percben megnyerhette volna a meccset a Puskás Akadémia. Shahab Zahedi egy gyönyörű mozdulattal tette tovább a labdát Patrizio Stronatinak, a cseh támadó ziccerbe került, de a 14 méteres lövését Varga Bence óriási bravúrral védeni tudta.

Ezt követően majdnem jött a slusszpoén, ugyanis a 92. percben a Kecskemét is megnyerhette volna a meccset. Katona Bálint cselezte be magát a tizenhatoson belülre, két védőt is elküldött egy bokacsellel, majd kilenc méterről a jobb alsót vette célba, de Tóth Balázs óriási bravúrral leért a sarokra, ezzel megmentett egy pontot a csapatának.

3GólSoma Szuhodovszki
22Sárga lapJozef Urblik
29Sárga lapBence Zoltán Banó-Szabó
47Sárga lapMárió Zeke
72Sárga lapLevente Martin Vágó
73Sárga lapLamin Colley
73Sárga lapBence Batik
75Sárga lapAlex Szabó
86ÖngólAlex Szabó
Összeállítások
4-3-3
5-3-2
Football Pálya

Kezdők
Cserék

Kezdők
Cserék

Tabella

Helyezés Csapat LM GY V D Gól GK Pont Forma
1.
Ferencvárosi TC 33 23 5 5 80-30 50 74
D
GY
GY
V
GY
2.
Paksi FC 33 17 9 7 51-42 9 58
V
GY
D
D
GY
3.
Puskás Akadémia FC 33 15 8 10 60-35 25 55
GY
V
GY
GY
GY
4.
Fehérvár FC 33 16 11 6 55-40 15 54
D
V
GY
V
D
5.
DVSC 33 14 13 6 49-48 1 48
V
GY
V
GY
V
6.
Kecskeméti TE 33 13 14 6 45-45 0 45
GY
D
D
GY
GY
7.
DVTK 33 12 12 9 50-56 -6 45
GY
D
V
GY
D
8.
MTK Budapest 33 12 13 8 43-62 -19 44
GY
V
V
V
D
9.
ZTE FC 33 12 14 7 54-60 -6 43
D
GY
GY
D
V
10.
Újpest FC 33 11 18 4 45-67 -22 37
V
V
GY
V
V
Teljes lista
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!