Szoboszlai remek játéka is kellett a Lipcse továbbjutásához

RB Leipzig - FC Teutonia Ottensen. Sports soccer Saxony Hamburg DFB Cup lni lno Cup RBL Horizontal
30 August 2022, Saxony, Leipzig: Soccer: DFB Cup, 1st round, RB Leipzig - FC Teutonia Ottensen at Red Bull Arena. Leipzig's Emil Forsberg (2nd from right) celebrates with teammate Dominik Szoboszlai (right) after scoring the 6:0 goal. Photo: Jan Woitas/dpa (Photo by JAN WOITAS / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)
Vágólapra másolva!
Az RB Leipzig nagyon simán, 8-0-ra nyert a negyedosztályú Teutonia Ottensen csapata ellen a Német Kupában, így a címvédő a legjobb 32 csapat közé került.

A magyarok közül ezúttal sem játszott Gulácsi Péter, de kezdő volt Willi Orbán és Szoboszlai Dominik is. Az már az első percekben kiderült, hogy melyik a jobb csapat, André Silva rögtön kapufát fejelt, majd Timo Werner egy perc alatt szerzett két gólt, a 19., és a 20. percben is betalált.

A német csatárnak akadt még helyzete, a 42. percben is gólt szerzett, azt megelőzően pedig egy gólpasszt is kiosztott Forsbergnek, így 4-0-s előnnyel fordult a második félidőre a Lipcse.

A második félidő eleje Szoboszlai Dominikról szólt, aki két gólpasszt is adott. Előbb Silvát hozta kihagyhatatlan helyzetbe, majd egy remek cselsorozat után Forsberghez passzolt vissza, aki sarokkal talált be.

A folytatásban még a csereként beállt Nkunku és Dani Olmo is szerzett gólt, így 8-0-ra nyert a Lipcse.