A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Kétgólos hátrányból a 98. percben lőtt góllal nyert a Fradi Európa-liga-ellenfele - videó

Trabzonspor vs Gaziantep FK - Turkish Super Lig Gaziantep,photography,Senol Gunes Sports Complex,Soccer,sports,T Horizontal
TRABZON, TURKIYE - SEPTEMBER 18: Bakasetas (R) of Trabzonspor in action during Turkish Super Lig week 7 match between Trabzonspor and Gaziantep FK at Senol Gunes Sports Complex in Trabzon, Turkiye on September 18, 2022. Hakan Burak Altunoz / Anadolu Agency (Photo by Hakan Burak Altunoz / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)
Vágólapra másolva!
A Ferencvárossal azonos Európa-liga-csoportban szereplő török Trabsonspor hazai pályán kétgólos hátrányból a 98. percben szerzett góllal nyert 3-2-re a Gaziantep ellen.

A Ferencváros emlékezetes mérkőzésen győzte le tíz emberrel a török bajnok Trabzonsport, amelyik a következő meccsét is elvesztette 3-2-re az Adan Demirspor ellen. A Süper Lig 7. fordulójában rendezett mérkőzésen benne volt a levegőben, hogy sorozatban harmadik meccsét is elveszítse 3-2-re a Trabzon, hiszen a Gaziantep miután a 2. percben megszerezte a vezetést, a 9. percben már 2-0-s előnyben volt.

A Trabzon azonban még az első félidőben egyenlített: a 14. percben az egyiptomi Trézéguet szépített, majd a 42. percben Anasztasziosz Bakaszetasz egyenlített büntetőből.

A Trabzonspor első gólja:

A második félidőben jelentős mezőnyfölényben játszott a bajnoki címvédő hazai csapat, amelyik a találkozó végére 63-37-re nyerte a labdabirtolást, a kapuralövések száma pedig 21-10 volt a javukra. Az utolsó percekben aztán a győzelem is összejött: a több mint tízperces ráadás nyolcadik percében a korábbi Barcelona-játékos, Marc Bartra fejelte a kapuba a győztes gólt.

Győzelmével a Trabzon feljött a tabella 6. helyére, és a hátránya már csak három pont az élen álló Adana, Galatasaray kettőssel szemben.

Eredmény, Süper Lig, 7. forduló:
Trabzospor - Gaziantep 3-2 (2-2)
gól: Trézéguet 14.., Bakaszetasz 42., Bartra 90+8., ill. Maxim 2., Markovics 9.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!