Ronaldo miatt rúghatták ki Thomas Tuchelt a Chelsea-től

Horizontal HEADSHOT FOOTBALL MAKING A FACE
Manchester United's Portuguese striker Cristiano Ronaldo warms up ahead of the English Premier League football match between Brighton and Hove Albion and Manchester United at the American Express Community Stadium in Brighton, southern England on May 7, 2022. (Photo by Glyn KIRK / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
A Dinamo Zagreb elleni BL-vereséget követően szerdán kirúgták Thomas Tuchelt, a Chelsea edzőjét, aki 2021-ben Bajnokok Ligája győzelemre vezette a londoni csapatot. A német szakember állítólag elveszítette az öltözőt, de német sajtóértesülések szerint a kirúgásának egyik fő oka nem más volt, mint az ötszörös aranylabdás Cristiano Ronaldo.

A nyári átigazolási időszak Cristiano Ronaldo szappanoperájától volt hangos. A portugál sztárjátékos ügynöke, Jorge Mendes a Bayern Münchennek, a Chelsea-nek, a Napolinak, Atlético Madridnak és a Barcelonának beajánlotta az ötszörös aranylabdást, aki a fizetése 30%-ról is hajlandó lett volna lemondani, ha valaki "kimenekítette" volna a Manchester Unitedból.

A Chelsea új tulajdonosa, Todd Boehly állítólag nyitott le volna az üzletre, de az átigazolás előtt megkérdezte Thomas Tuchelt, hogy mit szólna Ronaldo érkezéséhez, a német vezetőedző pedig határozottan ellenezte a portugál megvételét.

Christian Falk, a német Bild újságíró úgy tudja, Ronaldo megvételének az elutasítása az egyik fő oka annak, hogy Tuchel és Boehly között megromlott a viszony, és ez vezetett ahhoz, hogy a BL-győztes német edzőt 18 hónap után kirúgták a londoni csapattól.

Azt egyelőre nem tudni, ki lesz Thomas Tuchel utódja, de angol sajtóértesülések szerint a Chelsea már felvette a kapcsolatot a Brighton edzőjével, Graham Potterrel, akiért 18 millió eurót kellene fizetni.