A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
3
Bronzérem
2
Vágólapra másolva!
Szerda délután rövid utazást követően a Ferencváros futballcsapata megérkezett Monacóba, ahol a francia bajnokság előző kiírásának bronzérmesével, az AS Monacóval csap össze csütörtök este az Európa-liga csoportkörének második fordulójában.

Kiküldött munkatársunk helyszíni jelentése Monacóból.

A magyar bajnok a legutóbbi, közel három órás repülőút és majdnem ugyanolyan hosszú buszozáshoz képest ezúttal fele annyi idő alatt érkezett meg következő mérkőzése helyszínére. A zöld-fehér csapat, amelyik sorozatban negyedszer szerepelhet egy európai kupasorozat főtábláján szemerkélő budapesti esőből, kitartóan szitáló nizzai esőbe érkezett.

Indul a csapat:

Megérkezett a csapat:

A monacói forgalom némileg feladta a leckét a küldöttség buszait vezető sofőröknek, ugyanis a hercegségben a rossz idő ellenére is nagy élet van. A Forma-1-es versenyekből ismert híres pályaszakaszokon, melyek az ilyen csendes hétköznapokon a helyi autósokat szolgálják, és csak a piros-fehér rázókövek emlékeztetnek arra, hogy itt a világ leggyorsab versenyautói száguldoznak immár 70 éve, tele vannak ráérősen araszoló helyiekkel és turistákkal.

A szállodába érkezve az eső is elállt, a játékoso egy rövid pihenő és egy könnyű étkezés után nem sokkal el is indultak a hoteltől mintegy 3 kilométerre lévő II. Lajos Stadionba (ahol éveken át az Európai Szuperkupa-döntőket rendezték, ma pedig az atlétikai Gyémánt Liga-sorozat egyik állomása), ahol Sztanyiszlav Csercseszov előbb sajtótájékoztatót tart, majd egy átmozgató edzést vezényel a futballistáknak, akik a Trabzonspor, majd vasárnap a Kisvárda legyőzése után magabiztosan készülnek a Monaco elleni meccsre.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!