Bejelentette visszavonulását a BL-győztes német focista

foci, német labdarúgó-válogatott, Eb 2012, Holger Badstuber
German defender Holger Badstuber (L) reacts after a scoring of his team during the Euro 2012 championships football match the Netherlands vs Germany on June 13, 2012 at the Metalist Stadium in Kharkiv. AFP PHOTO/ GENYA SAVILOV (Photo by GENYA SAVILOV / AFP)
Vágólapra másolva!
A közösségi oldalán tette közzé, hogy befejezi aktív pályafutását Holger Badstuber, aki a német válogatottal világbajnokságon és Európa-bajnokságon is harmadik helyig, a Bayern Münchennel pedig Bajnokok Ligája-trófeáig jutott.

„Kedves szurkolók! 13 évnyi profi karrier után bejelentem, hogy befejezem a pályafutásomat aktív játékosként" – írta az egykori középhátvéd a Twitter-oldalán.

Badstuber karrierjét jelentősen befolyásolták a sérülések, és december óta klub nélkül rendelkező játékos volt, így a bejelentése nem okozott meglepetést.

A harminchárom esztendős labdarúgó a VFB Stuttgartban, majd a Bayern Münchenben nevelkedett, és a bajor sztárcsapatnál érte el a legnagyobb felnőttkori klubsikereit is: a 2012-13-as BL megnyerése mellett ötször lett bajnok, négyszer pedig kupagyőztes a müncheniekkel.

A 2012 decemberében elszenvedett keresztszalag-szakadását követő felépülése után az addig alapembernek számító Badstuber már nem tudta visszaverekedni magát a kezdőcsapatba, így a Schalkéhoz, majd a Stuttgarthoz került, ám az itt töltött évei alatt sem sikerült visszanyernie a régi formáját. 2021 nyarán igazolt a svájci Luzern csapatához, ahonnan öt hónap után közös megegyezéssel távozott.

Badstuber gólöröme a Németország-Hollandia Eb-meccsen, 2012-ben Forrás: AFP/Genya Savilov

A 31-szeres felnőtt válogatott Badstuber a Nationalelffel a 2010-es világbajnokságon és a 2012-es Európa-bajnokságon is bronzérmet szerzett.

Mindent egy helyen az Eb-ről