A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMuhari Eszter
19:25VívásAuriane Mallo-Breton-Eszter Muhari
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNMagyarország
21:44ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNPóta Georgina
22:15AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

Kiütéssel kezdte az Ajax a BL-szezont

fbl Horizontal
Ajax's Mexican defender Edson Alvarez (C) celebrates with teammates after scoring his team's first goal during the first round Group A UEFA Champions League football match between Ajax Amsterdam (NED) and Rangers (SCO) at The Johan Cruijff ArenA in Amsterdam on September 7, 2022. (Photo by Kenzo TRIBOUILLARD / AFP)
Vágólapra másolva!
A labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének első fordulójában az Ajax már az első félidőben három gólt lőtt a Glasgow Rangersnek, végül 4-0-ra ütötte ki skót ellenfelét Amszterdamban. Az Európa-liga-címvédő Eintracht Frankfurt meglepően sima vereséggel rajtolt, a német csapat hazai pályán 3-0-ra kikapott a Sporting Lisszabontól.

A holland bajnok Ajax az előző idényben Európa-liga-döntőig jutó Glasgow Rangers ellen kezdte meg szereplését a Bajnokok Ligája 2022/2023-as szezonjában, az A csoportban. Az amszterdami csapat óriási fölényben futballozott és a 17. percben meg is szerezte a vezetést, Berghuis szögletét védhetetlenül fejelte a kapu jobb oldalába Alvarez.

A 32. percben egy megpattanó lövéssel növelte előnyét az Ajax, majd két perccel később már 3-0 állt az eredményjelzőn, miután Kudus egy fantasztikus szóló után bombázott a bal felső sarokba.

Az első félidőben három gólt lőtt az Ajax a Rangersnek Forrás: AFP/Kenzo Tribouillard

A BL-csoportkörbe 11 év után visszatérő Rangers a 71. percben szépített, de a videobírós visszajátszás után érvénytelenítették a skótok gólját.

A 80. percben a negyedik gólt is megszerezte az Ajax, Bergwijn csapott le egy eladott labdára, kicselezte a kapust és beállította a 4-0-s végeredményt.

17GólEdson Alvarez
32GólSteven Berghuis
33GólMohammed Kudus
62Sárga lapRyan Jack
80GólSteven Bergwijn
Összeállítások
4-3-3
4-2-3-1
Football Pálya

Kezdők
Cserék

Kezdők
Cserék

A másik kora esti meccset a D csoportban szereplő Eintracht Frankfurt játszotta a Sporting Lisszabon ellen. Kiegyenlített játékot hozott az első félidő, amely során 11-est is kaphatott volna a portugál csapat, de a videobíró segítségével a játékvezető nem adott büntetőt a 13. percben. Helyzetek mindkét oldalon voltak, de gól nem esett a szünet előtt.

A második félidőt jobban kezdte a Sporting, és a 65. percben meg is szerezte a vezetést. Edwards kapott passzt balról, lövését nem tudták blokkolni a németek, a labda pedig utat talált a kapuba.

A portugál együttes lendületben maradt és hamar növelte az előnyét egy kontra után. Edwards passzából a Barcelona kölcsönjátékosa, Trincao lőtte ki szépen a bal alsó sarkot.

Trincao ünnepli a Sporting második gólját Forrás: AFP/Daniel Roland

A 82. percben a csereként beálló Santos is gólt lőtt, a Sporting 3-0-ra kiütötte idegenben a Frankfurtot.

6Sárga lapHidemasa Morita
38Sárga lapEvan N'Dicka
55Sárga lapKristijan Jakic
65GólMarcus Edwards
67GólTrincao
82GólNuno Santos
Összeállítások
4-2-3-1
3-4-2-1
Football Pálya

Kezdők
Cserék

Kezdők
Cserék
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!