Már a Bayern München elleni meccs előtt biztossá vált a Barcelona bukása

Horizontal fbl FULL LENGTH ACTION SPORT
Inter Milan's Italian defender Alessandro Bastoni (2nd L), Inter Milan's Slovakian defender Milan Skriniar (C) Inter Milan's Armenian midfielder Henrikh Mkhitaryan (3rd R) and Inter Milan's Italian midfielder Nicolo Barella (R) react after scoring the first goal during the UEFA Champions League Group C football match between Inter Milan and Viktoria Plzen at the Giuseppe-Meazza (San Siro) stadium in Milan, on October 26, 2022. (Photo by MIGUEL MEDINA / AFP)
Vágólapra másolva!
A Intenazionale biztosította helyét a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében, miután 4-0-ra legyőzte a cseh Viktoria Plzent a San Siróban, ezzel eldőlt, hogy a Barcelona kiesett. A másik kora esti meccsen a Porto az idény meglepetéscsapatának számító Club Brugge ellen tett nagy lépést a továbbjutás felé.

Kedvező helyzetből várta a Bajnokok Ligája ötödik csoportkörét az Internazionale, amely úgy léphetett pályára a San Siróban a kvartett leggyengébb csapata, a pont nélküli Viktoria Plzen ellen, hogyha nyer, akkor már biztosan nyolcaddöntős. Erre az öt meccs óta veretlen milánói csapatnak minden esélye megvolt, hiszen a két együttes szeptemberi meccsén nagyon simán, 2-0-ra nyert Plzenben.

Ennek ellenére nem éppen úgy indult a találkozó, ahogyan azt a hazaiak előzetesen szerették volna, ugyanis a csehek meglehetősen erőszakosan és bátran kezdtek, ez pedig érezhetően meglepte az olaszokat. Húsz perc elteltével kezdett felpörögni az Inter, egyre nagyobb fölénybe került, Stanek kapusnak pedig kétszer is bravúrt kellett bemutatnia.

Edin Dzeko ismét gólt szerzett a Viktoria Plzen ellen Forrás: AFP/Miguel Medina

Aztán a 35. percben megtört a jég és megszerezte a vezetést az Inter. Egy szép bal oldali támadás után Alessandro Bastoni beadását bólintotta be a kapuba Henrikh Mkhitaryan.

Az első félidő hajrájában aztán Edin Dzeko duplázta meg előnyét a házigazda előnyét, amivel gyakorlatilag szertefoszlatta a Barcelona halovány továbbjutási reményeit.

A rutinos bosnyák csatárnak nagyon megy a Viktoria Plzen ellen, ugyanis a 27 BL-góljából hetet éppen a csehek ellen szerzett, ennél többet pedig egyetlen csapatnak sem lőtt a sorozatban.

A fordulás után kis híján a harmadik gólját is megszerezte Simone Inzaghi együttese, Mkhitaryan távoli lövése azonban a kapufán csattant. A 66. percben aztán a plzeniek mumusa, Edin Dzeko végleg eldöntötte a mérkőzést. A 36 éves támadó pályafutása tizedik Viktoria Plzen elleni meccsén a 12. gólját szerezte.

Az Inter nagyon simán nyert és továbbjutott a csoportjából Forrás: AFP/Miguel Medina

A hajrára beállt a hosszú sérüléséből felépülő Romelu Lukaku is, aki álomszerűen tért vissza, ugyanis két hónapnyi kihagyás után parádés gólt lőtt a 87. percben.

Az Inter győzelmével eldőlt, hogy a Barcelona az esti Bayern Müncheni rangadójától függetlenül búcsúzott a legrangosabb európai kupasorozattól, és tavasszal ismét csak az Európa-ligában játszhat.

35GólHenrikh Mkhitaryan
42GólEdin Dzeko
46Sárga lapJhon Mosquera
49Sárga lapLudek Pernica
66GólEdin Dzeko
87GólRomelu Lukaku
Összeállítások
3-5-2
3-4-2-1
Football Pálya

Kezdők
Cserék

Kezdők
Cserék

A másik kora esti meccsen az idény meglepetéscsapata, a belga Club Brugge már biztos továbbjutóként fogadta a Portót. A portugálok számára létfontossú volt a három pont megszerzése, és ennek megfelelően nagy elánnal léptek pályára, fél óra után pedig megszerezték a vezetést Mehdi Taremi révén. Egészen hihetetlen, de a belga együttes most először kapott gólt a csoportkörben.

A második félidő elején tizenegyeshez jutott a Brugge, Hans Vanaken középre tartó, félmagas lövését könnyedén kivédte Diogo Costa, csakhogy a játékvezető újralövette a büntetőt, a belga játékos pedig másodszor sem tudott túl járni a kapus eszén.

Kiütötte a Porto az idény meglepetéscsapatát Forrás: AFP/Kenzo Tribouillard

Egyenlítés helyett aztán a Porto három perc alatt eldöntötte a mérkőzést Evanilson és Eustaquio góljaival. A végeredményt Taremi állította be a 70. percben egy mintaszerű támadás után.

Sikerével a portugál együttes nagy lépést tett a továbbjutás felé, ugyanis ha a csoport másik meccsén az Atlético Madrid nem nyer otthon a Bayer Leverkusen ellen, akkor a portóiak ünnepelhetik a legjobb 16 közé kerülést.

28Sárga lapDenis Odoi
29Sárga lapStephen Eustaquio
33GólMehdi Taremi
42Sárga lapOtavio
49Sárga lapDavid Carmo
54Sárga lapAbakar Sylla
55Sárga lapRaphael Onyedika
57GólEvanilson
60GólStephen Eustaquio
65Sárga lapMateus Uribe
70GólMehdi Taremi
Összeállítások
4-3-3
4-4-2
Football Pálya

Kezdők
Cserék

Kezdők
Cserék

Eredmények, csoportkör, 4. forduló:

B csoport:
Club Brugge (belga)-FC Porto (portugál) 0-4 (0-1)
gólszerő: Taremi (33., 70.), Evanilson (57), Eustaquio (60.)

Tabella

Helyezés Csapat LM GY V D Gól GK Pont Forma
1.
Arsenal 6 4 1 1 16-4 12 13
V
GY
GY
GY
D
2.
PSV Eindhoven 6 2 1 3 8-10 -2 9
D
D
GY
GY
D
3.
Lens 6 2 2 2 6-11 -5 8
GY
D
V
V
GY
4.
Sevilla 6 0 4 2 7-12 -5 2
D
V
V
V
V

C csoport:
Internazionale (olasz)-Viktoria Plzen (cseh) 4-0 (2-0)
g.: Mkhitaryan (35.), Dzeko (42., 66.), Lukaku (87.)

Tabella

Helyezés Csapat LM GY V D Gól GK Pont Forma
1.
Real Madrid 6 6 0 0 16-7 9 18
GY
GY
GY
GY
GY
2.
SSC Napoli 6 3 2 1 10-9 1 10
V
GY
D
V
GY
3.
Braga 6 1 4 1 6-12 -6 4
GY
V
V
D
V
4.
Union Berlin 6 0 4 2 6-10 -4 2
V
V
D
D
V

Mindent egy helyen az Eb-ről