Mourinho nélkül jól ment a Romának: a fővárosiak nyerték az Inter elleni rangadót

Inter, Roma, olasz foci, Serie A, Federico Dimarco, Nicolo Zaniolo
AS Roma's Italian midfielder Nicolo Zaniolo (R) works around Inter Milan's Italian defender Federico Dimarco during the Italian Serie A football match between Inter and AS Roma on October 1, 2022 at the Giuseppe-Meazza (San Siro) stadium in Milan. (Photo by Isabella BONOTTO / AFP)
Vágólapra másolva!
A Magyarország ellen is betaláló olasz csatár góljával még vezettek a hazai pályán játszó milánóiak, de a Roma fordítani tudott az olasz labdarúgó-bajnokság 8. fordulójának rangadóján.

Több mint öt éve nem győzte le a Roma az Intert, a legutóbbi négy összecsapásukról ráadásul egyaránt vereséggel távoztak, így a fővárosiak a tabellán közvetlenül mögöttük álló milánóiak ellen extra motivációval léptek pályára a válogatott szünetből visszatérve. Ezt vezetőedzőjük,

José Mourinho nélkül kellett megtenniük, a portugál trénert ugyanis a legutóbbi, Atalanta elleni vesztes bajnokin állították ki a kispadról,

így eltiltás miatt Salvatore Foti irányította a vendégeket. A Napoli délutáni sikere miatt pedig mindkét csapat számára fontos lett volna a győzelem ahhoz, hogy tartsa a lépést a listavezetővel, az első percekben a tét azonban rengeteg pontatlansághoz vezetett mindkét fél részéről.

Zaniolo és Dimarco több nagy csatát vívott egymással a rangadón Forrás: AFP/Isabella Bonotto

A San Siro 81 ezer nézője azonban a 11. percben szintén egy kavarodás után örülhetett először, amikor Edin Dzeko vette be korábbi csapata kapuját, a bosnyák 100. Serie A-s találatát azonban les miatt érvénytelenítette a játékvezető.
A folytatásban az Inter játékának adtak lökést a történtek, a nyomás pedig a 30. percben érett góllá: szép összjátékot követően a Magyarország elleni Nemzetek Ligája-mérkőzésen is betaláló Federico Dimarco lőtt kapásból a jobb alsóba, Rui Patrício csak beleérni tudott a labdába.

A gól felébresztette a vendégeket is, és a félidő folytatásában egyértelműen a Roma dominált. Samir Handanovic két lövést még bravúrral védett, ám egy védelmi hibát követően egy beívelés után Paulo Dybala lövése ellen már tehetetlen volt, és csak beljebb tudta segíteni a labdát. A játékrész hátralévő részében

az Inter örülhetett, hogy nem kapott további gólt,

így azonban 1-1-gyel vonulhattak szünetre a csapatok.

A második félidő hasonlóan indult, mint az első: kevés helyzettel és sok pontatlansággal.

A rómaiaknál megsérült az éppen a sérüléséből felépült Dybala,

és néhány percen belül három sárga lapot is kapott a csapat, ezután pedig megint az Inter került fölénybe. Előbb Hakan Calhanoglu lőtt hatalmas felsőlécet egy szabadrúgásból, majd Kristjan Asllani oldalhálót érintő lövésénél kellett fohászkodnia a vendégeknek. Mégis a Roma szerezte a következő gólt: egy szabadrúgás után senki nem figyelt Chris Smallingra, aki így szabadon fejelhetett Handanovic mellett a kapuba.

A maradék tizenöt percben már hiába próbálkozott az Inter az egyenlítéssel, inkább a kontrákból veszélyeztető Romának akadtak nagyobb helyzetei, további gól azonban már nem született, így a két csapat között négy pontra nőtt a különbség a tabellán.

Az Inter kedden a Barcelona ellen javíthat a kulcsfontosságúnak ígérkező BL-meccsen, míg a Roma a Betisszel játszik csoportrangadót az Európa-liga csütörtöki játéknapján.

Eredmény, Serie A, 8. forduló:
FC Inter Milan - AS Roma 1-2 (1-1)
gólszerzők: Dimarco (30.), illetve Dybala (39.), Smalling (76.)

Mindent egy helyen az Eb-ről