Vágólapra másolva!
Ritkán látható botrány után győzött a Honvéd Zalaegerszegen. A találkozó utáni sajtótájékoztatón a hazaiak edzője, Ricardo Moniz elmondta, hogy - meccs utáni állítása szerint - miért  hívta le a pályáról csapatát az 55. percben. Akkor egyébként már biztosan vezetett a Honvéd, a ZTE-nek pedig érdemi gólhelyzete sem volt.

"A szünetben azt beszéltük meg, hogy megpróbáljuk azt, amit a Fehérvár ellen, vagyis visszajönni a mérkőzésbe. Cseréltünk, volt, hogy átálltunk három védős játékra, volt, hogy öten támadtunk, de látszott, a csapaton a fáradtság.

És ott volt az incidens. Az a problémám, hogy szerdán is hasonló volt a helyzet, akkor is huhogtak a lelátón, és ezt figyelmen kívül hagytuk, nem léptünk fel ellene. Van egy érték, amit képviselni kell.

A holland edző a meccs utáni sajtótájékoztatón is kiborult Forrás: Getty Images

Ez a fajta rasszista megnyilvánulás, a huhogás árt a futballnak, árt a társadalomnak. A futballnak értékeket kell közvetítenie, de ez nem az. Tíz éve, amikor a Ferencvárosnál dolgoztam, akkor is hasonló volt a helyzet. Az eredmény miatt csalódott vagyok, de ez miatt az incidens miatt is, hogy ilyen kisstílű emberek megzavarják a játékot. Nem tudom, hogy milyen eltiltást kapok, és a jövő héten ott lehetek-e az Ferencváros ellen a kispadon" - nyilatkozta a meccs után a zalaegerszegi csapat edzője.

Mindent egy helyen az Eb-ről