Vágólapra másolva!
Jerome Sinclair 2012. szeptember 26-án 16 évesen mutatkozott be a Liverpool csapatában, ezzel a klub történetének legfiatalabb játékosa lett, aki felnőttek között. Sinclairt a tehetsége alapján a szintén Liverpoolból indult, angol válogatott Raheem Sterlinhez hasonlították, azonban a most a 26 éves játékos korántsem futott be nagy karriert. Másfél éve nincs csapata, jelenleg pedig sült csirkét árul Birminghamben.

Sinclair 16 évesen mutatkozott be a Liverpool csapatában egy West Bromwich Albinon elleni találkozón. Brendan Rodgers, a csapat akkori edzője a 81. percben küldte pályára Sinclairt, aki ezt követően még négyszer lépett pályára a Mersey-parti csapatban.

Jerome Sinclair a Liverpool csapatában Forrás: AFP/Paul Ellis

Jerome Sinclairnek óriási jövőt jósoltak, de 2016 nyarán a Watford csapatához igazolt, amelyben csak elvétve kapott lehetőséget, így több kölcsönadást követően a klub 2021 májusában nem hosszabbított vele.

A csatár azóta klub nélkül van, ezért más üzleti vállalkozásokkal kezdett foglalkozni. Tavaly júliusban a Morley's nevű sültcsirkés üzletlánc egyik birminghami éttermének tulajdonosa lett.

Sinclairt fénykorában Raheem Sterlinghez hasonlították, miután mindössze 14 éves volt, amikor a Liverpool 200 000 fontért szerződtette a West Brom csapatától.

Rodgers odahívott, és azt mondta: 'Nagyon tetszel nekem, többet leszel itt fent" - idézte fel Sinclair az első edzését a Liverpool felnőtt csapatában.

„Aztán a szállodában megtudtam, hogy a West Brom ellen a kispadon ülök. Sokan azok közül a fiúk közül, akikkel ott játszottam, labdaszedők voltak aznap este. Soha nem fogom elfelejteni azt a pillanatot, amikor az edző azt mondta: 'Te jössz be'. Tizenhat évesen nem volt bennem félelem."

Adam Morgan, a korábbi liverpooli focista, aki Sinclair mellett játszott, Raheem Sterlinghez hasonlította a csatárt.

Sinclair legutóbb a bolgár CSZKA Szófia csapatánál jászott kölcsönben Forrás: NurPhoto via AFP/Giuseppe Maffia/NurPhoto/Giuseppe Maffia

„Én két évvel idősebb voltam, de ő egy korosztállyal feljebb játszott az akadémián. Hogy őszinte legyek, mivel mindketten csatárok voltunk, ránéztem, és azt gondoltam: 'A k*rva életbe, fel kell javítanom a játékomat, ha ő is itt van mellettem!"

„Hasonlított Raheem Sterlinghez.

- tette hozzá Adam Morgan.

A most 26 éves Sinclair összesen 11 meccsen lépett pályára a Premier League-ben, de gólt nem tudott lőni.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!