Ha nem lőtt volna gólt, még mindig életben lenne a törökországi földrengésben meghalt sztárfocista

Christian Atsu of Atakas Hatayspor Christian Atsu Square
HATAY, TURKIYE - (ARCHIVE): A file photo dated February 2, 2023 shows Christian Atsu (30) of Atakas Hatayspor celebrating a goal during a Turkish Super Lig match between Atakas Hatayspor and Kasimpasa at Yeni Hatay Stadium in Hatay, Turkiye. Cem Genco / Anadolu Agency (Photo by CEM GENCO / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)
Vágólapra másolva!
Ahogy arról beszámoltunk, menedzsere bejelentette, hogy meghalt Christian Atsu. A török bajnokságtól visszalépő Hatayspor focistája halálának körülményeiről azóta drámai részletek derültek ki.

A 31 éves csatárt az utóbbi időben nélkülözte a török klub vezetőedzője, Volkan Demirel, ezért Atsu megkérte őt, hogy ha talál magának másik csapatot, akkor hadd igazoljon el. Az edző ezt meg is engedte.

A ghánai játékosnak február 5-én, vasárnap estére volt is egy repülőjegye Franciaországba. Aznap délután azonban Atsu még játéklehetőséget kapott, és

a 82. percben csereként beállt, majd a 97. percben győztes gólt lőtt a Kasimpasa elleni bajnokin.

Ezután olyan boldog és elégedett volt, hogy este inkább maradt Törökországban a csapattársaival, és nem szállt fel a repülőgépre. Másnap hajnalban pedig bekövetkezett a katasztrófa.

Christian Atsu (balra) a győztes gólja után néhány órával rekedt a romok alatt Forrás: Anadolu Agency via AFP/2023 Anadolu Agency/Cem Genco

„A Kasimpasa elleni mérkőzés után lefoglalt repülőjegye volt, de

– mondta a Hatayspor adminisztratív ügyeit vezető Fatih Ilek a Radyospornak.

Forrás

Mindent egy helyen az Eb-ről