A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
A magyar élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (OTP Bank Liga) szereplő Újpest FC a hivatalos honlapján jelentette be, hogy leigazolta a korábbi német utánpótlás-válogatott Heinz Mörschelt.

A klub beszámolója a 25 éves játékos a Dominikai Köztársaságban született, de már egészen kiskorától kezdve Németországban nevelkedett, és a német U18-as válogatottban be is mutatkozhatott.

Pályafutását a Mainz 05 akadémiáján kezdte meg,

és lépkedett sorban a korosztályokban előre, míg a mainziak második csapatához került, majd a harmadosztályból a Bundesliga II-ben szereplő Holstein Kielhez szerződött.

Ezt követően több német csapatban is szerepelt, végül

a Dynamo Dresdenhez igazolt, amellyel 2021-ben megnyerte a harmadosztályt,

így a következő idényt ismét a Bundesliga II-ben töltötte. Mörschel 2022 nyarán távozott a Dynamótól, azóta nem volt csapata.

A támadó középpályás eddig összesen 121 német másod- és harmadosztályú mérkőzésen lépett pályára, 24 gólt mellett 5 gólpasszt jegyzett. A 190 centiméter magas, erős testfelépítésű futballista több poszton is bevethető, pályafutása során legtöbbször irányítóként és centerként szerepelt.

akikről emberileg is csak jókat tudok mondani. A végső döntésemet az is segítette, hogy akadnak még német futballisták az együttesben és a ligában is. Mindenképpen előre lépésnek tartom ezt a karrieremben, hiszen egy első osztályú bajnokságról van szó, melyet sokat követnek és szeretnek.

A német utánpótlás-válogatott Heinz Mörschel Újpestre igazolt Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Carmen Jaspersen

Remélem, hogy mielőbb láthatom a szurkolóinkat, akár már hétvégén is, és bízom benne, hogy számos győztes meccset megélünk majd közösen" – nyilatkozta a lila-fehérek honlapjának Mörschel, aki a 8-as mezszámot választotta, és amennyiben Milos Kruscic úgy dönt, akár már hétvégén, a Debrecen ellen pályára is léphet.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!