A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
Csütörtök este az Európa-liga nyolcaddöntőjének első mérkőzésén a magyar bajnok Ferencváros 2-0-ra kikapott a Bayer Leverkusen otthonában. A találkozó kiegyenlített játékot hozott, a második félidőben pedig a Fradi már közelebb állt az egyenlítéshez, mint a Leverkusen a második gól megszerzéséhez. Ennek ellenére a német csapat a hajrában egy szerencsés góllal növelni tudta az első félidőben megszerzett előnyét, így pedig kedvező helyzetből várhatja a visszavágót. A találkozó után a Fradi csapatkapitánya, Dibusz Dénes az M4 sport kamerája előtt hangsúlyozta, hogy a párharc még korántsem lefutott, a marokkói Ryan Mmaee azt emelte ki, hogy hazai pályán nagy segítséget nyújthatnak majd a szurkolók, míg Kristoffer Zachariassen azt mondta, a Fradi teljesítménye nem volt rossz, de az eredmény sajnos kiábrándító.

„Nagy kár az eredményért, több volt ebben a meccsben, mert pariban voltunk. A visszavágó nagyon nehéz lesz. Az elején volt egy kis alárendeltség, nem úgy jöttünk ki a szituációkból, ahogy szerettünk volna. Utána viszont azt éreztem, hogy nem volt különösebb helyzetük és megvalósítottuk, amit szerettünk volna.

– értékelt a meccs után Dibusz Dénes, a Ferencváros csapatkapitánya.

A Ferencváros hatalmasat küzdött a Leverkusen ellen Forrás: AFP/Ina Fassbender

„Fel tudtunk nőni az ellenfélhez, ki tudtuk használni a hibáit, de peches gólokat kaptunk, nekünk is ki kell használni a lehetőségeinket. A gól után váltanunk kellett, ami sikerült, de az utolsó pillanatban kaptunk egy balszerencsés gólt. A visszavágón pontosabban kell játszanunk, és segítségünkre lesznek a saját szurkolóink is" – mondta Ryan Mmaee, a Fradi támadója.

„Nem kezdtünk jól, az első húsz-huszonöt percre gondolok. Később bátrabbak voltunk, voltak lehetőségeink, sajnos a kapufám nem ment be, és a második félidőben csalódást keltő eredmény született. A második félidőben jól játszottunk, de a Leverkusen jó csapat. Voltak jó támadásaink, veszélyes kontrákat vezettünk, egyre jobban játszottunk, jobban ki kellett volna használni a lehetőségeinket. A teljesítményünk nem volt rossz, de az eredmény sajnos kiábrándító" – tette hozzá Zachariassen.

A visszavágót jövő csütörtökön a Puskás Arénában rendezik, amely egyúttal a május 31-i finálé helyszíne is lesz.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!