Következő mérkőzések
Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia
Vágólapra másolva!
A Ferencváros a Bayer Leverkusen elleni második meccsén is 2-0-ra kikapott az Európa-liga nyolcaddöntőjében, így nem folytathatja a nemzetközi porondon. A lefújás után nyilatkoztak a játékosok.

„Az első félidőben voltak lehetőségeink gólt szerezni, de rosszul kezdtünk, és a Leverkusen megszerezte a vezetést. Diaby nagy területet kapott, amit ő ki is használt. Szerettünk volna agresszívek, lenni labdát szerezni, támadni, befejezni az akciókat, de ez most kevésbé működött. Mindent megtettünk ma a lehetőségeinkhez képest, egyáltalán nem volt ideális a helyzet a sok hiányzóval. Az eddigi menetelésért jár a kalapemelés a csapatnak. Jó lett volna legalább gólt szerezni a szurkolóink miatt, mindenki csalódott, de ebben most ennyi volt. Sok mindent tanultunk a menetelés során, voltak szép és fájó pillanatok, de azt megtanulhattuk, hogy sosincs teljesen elveszett helyzet, nincs olyan ellenfél, aki ellen ne lehetne meglepetést szerzeni. Fantasztikus hangulatú meccseket játszottunk" – mondta Dibusz Dénes az M4 Sportnak.

Nagyot küzdöttek a Fradi focistái Fotó: Polyák Attila - Origo

„Nagyon rosszul kezdtünk. Készültünk arra, hogy gyors embereik vannak elől, de rosszul helyezkedtünk, ezért gyerekjáték volt Diabynak ezzel a gyorsasággal gólt szereznie. Próbáltunk az elején rájuk menni, de nagyon labdabiztosak voltak, és kihasználták azokat a pozíciókat, ahol üresen hagytuk az embereket. Ezen kívül viszont megvoltak a helyzeteink. Nagyon sajnálom, hogy nem tudtunk gólt lőni ezen a két találkozón. Jobban felvállaltuk az egy az egyezést, többet kellett ezért hátra futni, kockáztatunk kellett. A sok sérült miatt szűkös volt a pad, kicsit kimerültem, mert nekem is van egy sérülésem, amit hetek óta tologatok magam előtt, de megpróbáltam mindent kihozni a meccsből. A sorsolásnál senki nem gondolta volna, hogy itt leszünk csoportelsőként. Ez nekem is új volt. Mindenkinek jó tapasztalat volt. Megpróbáltunk mindent. Ennyi volt benne, de a jövőben szeretnénk ezt megismételni, hogy ugyanitt lehessünk tavasszal" – mondta a találkozó után Vécsei Bálint, a Fradi magyar válogatott középpályása az M4 Sportnak.

„Megtettünk minden tőlünk telhetőt. Az első félidőben jobboldali védőt játszottam, és sokat kellett küzdenem az ellenfél gyors szélsőivel. A szünetben át tudtunk beszélni a dolgokat, de nem volt meg a minőség a játékunkban, hogy továbbjussunk. Sok szép emléket őrzök, de kettő nagyon fontos volt nekem: A Monaco elleni gólom és a csapat teljesítménye a Trabzonspor ellen. Utóbbi ellen emberhátrányban harcoltunk, és fantasztikus volt, ahogy a szurkolók mögénk álltak" - mondta Kristoffer Zachariassen,

Mindent egy helyen az Eb-ről