Vágólapra másolva!
A Manchester City Erling Haaland három góljának is köszönhetően 5-0-ra nyert a másodosztályú Burnley ellen hazai pályán, ezzel bejutott az angol FA-kupa elődöntőjébe.

A Manchester City a hétközi BL-diadal után az FA Kupa negyeddöntőjében volt érdekelt. Pep Guardiola a három magyar válogatott focistát is foglalkoztató RB Leipzig elleni meccshez képest hét helyen változtatott kezdőcsapatán. Ahogy az várható volt, az első percektől kezdve nyomasztó fölényben játszott a City és a Lipcse ellen öt gólt szerző Erling Haaland ezúttal is főszereplővé vált, ugyanis három perc alatt duplázott.

Haaland mesterhármast lőtt, a City megint hengerelt Forrás: AFP/Oli Scarff

A fordulás után sem állt le a City, az 59. percben Foden lövése a kapufáról éppen Haaland elé pattant, aki közelről nem hibázta el a ziccert.

A norvég sztárcsatár ezzel megszerezte szezonbeli 40., 41. és 42. találatát. Haaland mindössze a hatodik Premier League-játékos, aki egy szezon alatt elérte a 40 gólos álomhatárt

az összes versenysorozatot figyelembe véve.

  • Korábban erre csak Ruud van Nistelrooy (2002/03-szezon, 44 gól), Mohamed Szalah (2017/18-as szezon, 44 gól), Cristiano Ronaldo (2007/2008-as szezon, 42 gól), Andy Cole (1993/94-es szezon, 41 gól) és Harry Kane (2017/18-as szezon, 41) volt képes.

Haaland egyébként a hatodik alkalommal lőtt mesterhármast az Etihad Stadionban, ami eggyel több mint ahány meccset elveszített otthon a City ebben a szezonban. Szintén érdekesség, hogy a 22 éves sztár többször lőtt három gólt az idényben, mint amennyi PL-játékos összesen jegyzett mesterhármast eddig.

Haaland három, Julian Alvarez pedig két góllal segítette a Cityt Forrás: AFP/Oli Scarff

Aztán három perccel később a világbajnok Julian Alvarez lőtt az üres kapuba. A 68. percben a Haaland helyére becserélt 20 éves angol csatár, Cole Palmer öt perccel a pályára lépése után növelte a City előnyét, majd Alvarez állította be a 6-0-s végeredményt.

A City ezzel magabiztosan bejutott a sorozat elődöntőjébe. Ráadásul Guardiola csapata a legutóbbi öt tétmeccsén egyetlen gólt sem kapott, miközben 19-et lőtt.

FA-kupa, negyedöntő:
Manchester City-Burnley (II) 6-0 (2-0)

Mindent egy helyen az Eb-ről