Vágólapra másolva!
Jürgen Klopp csapata egyszer már közel állt Nicolò Barella leigazolásához, most viszont még nagyobb szükség lenne rá. Az olasz válogatott játékos korábban már kifejtette, hogy szeretne Angliában játszani, ez pedig nyártól meg is valósulhat.

Barella még a húszas évei elején a Cagliari focistájaként vált világhírűvé, és 2018-ban adott is egy nyilatkozatot arról, hogy a játékstílus és a közeg miatt inkább Angliában, mint Olaszországban szeretne focizni. Emellett az is motiválta őt a szigetországba költözésben, hogy találkozzon a Liverpool (Fenway Sports Groupon keresztüli) résztulajdonosával, a kosárlabda-legenda LeBron Jamesszel.

Ez azóta álom maradt, hiszen Barella az Internazionale játékosa lett, amellyel bajnokságot, kupát és szuperkupát is nyert, jelenleg pedig a Bajnokok Ligája elődöntőjéért küzd.

Barella nyártól kisegíthetné a Liverpoolt az idei gödörből Forrás: Anadolu Agency via AFP/2023 Anadolu Agency/Stringer

Az olasz válogatottal Európa-bajnok középpályás azonban hiába rendelkezik 2026-ig szóló szerződéssel a milánói csapatnál, a közelmúltban ismét összeboronálták a Liverpoollal. Főleg azok után, hogy gyakorlatilag biztossá vált, hogy Jürgen Klopp együttese nem fogja (nem tudja) leigazolni a Borussia Dortmundból Jude Bellinghamet.

A kölcsönös tisztelet már megvan: a két csapat tavalyi, egymás elleni BL-nyolcaddöntője előtt Klopp nagyon megdicsérte az olasz focista játékát, mielőtt kiderült, hogy sérülés miatt nem lesz képes pályára lépni. Barella személyében pedig egy 120 millió eurós piaci értékű középső középpályás (Bellingham) helyett "csak" egy 70 milliós játékos üthetné a Liverpool markát, amellyel mindkét fél jól járna, és a Liverpool az idei rossz eredmények után jövőre ismét a legjobbak közé tartozhatna.

Forrás

Mindent egy helyen az Eb-ről