Szoboszlai számára nem lesz újdonság, hogy
az angol elitklubnál szigorú keretek között kell majd étkeznie.
A Liverpoolhoz 2016-ban csatlakozott Mona Nemmer, aki gondosan ügyel arra, hogy a csapat játékosai megfelelő mennyiségű és minőségű táplálékhoz jussanak - írja a Mindmegette.
Nemmer első követelménye az volt, hogy a labdarúgók
az ebédlőben lassítsanak, tegyék le a telefonjainkat, lassabban egyenek, élvezzék az étkezéseket.
Minden csapattag, így majd Szoboszlai is, rendszeresen találkozik a táplálkozási szakértővel és egyeztet az étrendjéről. A szakember az étrend kialakításakor figyelembe veszi a sportoló testzsír százalékát, az anyagcseréjét, és azt, hogy milyen ételeket szeret. A labdarúgóknak kötelező napi négyszer enniük és helyben termesztett élelmiszereket fogyaszthatnak.
A húsokat minimális fűszerezéssel készítik el a Pool csapattagjainak.
Az olajban sütés kizárt, párolt húsokat fogyasztanak a játékosok. Nemmer a halat és vadat Skóciából,
a többi húsfélét pedig a közelben lévő, szabadon tartott biogazdaságokbóül szerzi be. A futballisták szénhidrátként legtöbbször rizst és burgonyát esznek, az étkezések mellé sok zöldséget, gyümölcsöt fogyasztanak.
A Liverpool csapatkonyháján a játékosok rendelkezésére áll egy gyümölcscentrifuga, hogy frissen facsart leveket igyanak, ezen kívül mindig van az étkezőbe kivéte dióféle, granola, és egy salátás részleg is.
Szoboszlaiék nem ehetnek előre gyártott készételeket és mártásokat sem. A salátaönteteket, szószokat is a Liverpool konyháján készítik el nekik.
A desszertekhez pedig mandulatejet, kiváló minőségű kakaót és melaszt használnak.
A teljes cikk a linkre kattintva olvasható el.