A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
2
Bronzérem
1
HUNMagyarország
21:05VízilabdaMagyarország-Japán
HUNMagyarország
22:03ÚszásSzabad 4 x 200m
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
A francia válogatott William Saliba új, négyéves szerződést kötött a Premier League-ben szereplő Arsenal csapatával.

A The Athletic értesülései szerint a 22 éves francia védő évi 10 millió fontos fizetésért hosszabbított az észak-londoni csapattal, ráadásul a szerződésébe nem került bele kivásárlási ár.

Az Arsenalnak hatalmas fegyvertény, hogy Saliba hosszabbított, ugyanis az előző szezon egyik legjobb védőjéért a Premier League-ből és külföldről is komoly érdeklődés mutatkozott.

Salibát 2019 nyarán 30 millió euróért vásárolta az Arsenal a Saint-Étienne csapatától, azonban a francia védő nem tudta meggyőzni a teljesítményével Mikel Artetát, így kölcsönben visszakerült a Saint-Étienne-hez, majd 2021 januárjában a Nizza kölcsönjátékosa lett, majd a 2021/22-es szezont Marseille-ben töltötte, ahonnan bekerült a francia válogatottba is. A 192 centis védőnek elképesztő a fizikuma, mellette pedig villámgyors, és 22 éves kora ellenére olyan tanárian futballozik, mint egy 35 éves veterán.

Saliba az előző szezonban berobbant a Premier League-be Forrás: AFP/Ian Kington

Saliba az előző szezonban kulcsjátékos volt, amikor az Arsenal a bajnoki címéért harcolt. Azonban szezon utolsó 11 meccsét sérülés miatt ki kellett hagynia, a kiesési után kezdett hanyatlani Mikel Arteta csapatának a teljesítménye, így az Arsenal lecsúszott a tabella éléről és a Manchester City behúzta a bajnoki címet.

Az észak-londoni csapatnál komolyan építik a jövőt, ugyanis Saliba mellett Bukayo Saka, Gabriel, Gabriel Martinelli és Aaron Ramsdale is új szerződést írt alá a napokban.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!