Vágólapra másolva!
Kétórás repülőút után a Ferencváros gépe sikeresen landolt Máltán, ahol csütörtökön este a magyar bajnok a Konferencia-liga selejtezőjének harmadik fordulójában a málta címvédővel, a Hamrun Spartansszal találkozik.

Kiküldött munkatársunk helyszíni tudósítása Vallettából, Máltáról.

Eddig nem nagyon tűnt fel, hogy az európai kupák nyári selejtezősorozatában szerepel a Ferencváros. Feröeren a Klaksvík ellen nyolc fok, szeles, esős idő, míg Dublinban a Konferencia-liga második selejtezőkörében inkább októberi, mint augusztusi időjárás várta Máté Csaba csapatát.

Ehhez képest felüdülés volt megérkezni Máltára, ahol 30 fok körüli kellemes nyári meleg fogadta a zöld-fehéreket. Mondjuk, a repülő landolásakor az ablakon kinézve kellemetlenül kavargó homokot és port láttun, de ezt talán betudhatjuk a vallettai reptéren folyó építkezésnek.

Végre valóban nyári idő fogadta a csapatot:

A hotelhez érve aztán már semmire sem lehetett panasz, a szállodával szemközt hullámzik a tenger, ahol a part közelében pólópályát is kialakítottak a helyiek. Ezt nyilván még azelőtt tették, hogy tudták volna, az aktuális férfi világbajnok pólócsapatot adó nemzet egyik focicsapatát fogadják, de akkor is szívet melengető érzés volt látni.

Itt biztos, hogy senkinek nem fog leérni a lába Forrás: Origo

A magyar-máltai pólónak egyébként is vannak közös hagyományai, több olimpiai bajnokunk is dolgozott a Földközi-tengeri szigetországban a sportág meghonosításán.

A Hamrun Spartans - Ferencváros mérkőzést csütörtökön az eredetileg tervezettnél félórával korábban, 19.30-as kezdéssel rendezik a Ta' Qali Nemzeti Stadionban. A mérkőzésről az Origo élő szöveges közvetítéssel és helyszíni tudósítással jelentkezik.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!