Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország
Vágólapra másolva!
A Premier League-ben szereplő Liverpool FC honlapján hosszabb interjú jelent meg a nyáron 70 millió euróért igazolt Szoboszlai Dominikkel. A magyar válogatott csapatkapitánya először beszélt arról, hogyan igazolt az angol csapathoz, és arról is mesélt, milyen együtt dolgozni Jürgen Kloppal.

Szoboszlai először arról beszélt, hogyan kezelte nyáron azokat a pletykákat, amikor először szóba került a neve a Liverpoolnál.

– mondta Szoboszlai a klub honlapjának a Liverpool szingapúri körútján.

Szoboszlai Dominik és Jürgen Klopp, a Liverpool edzője Forrás: NurPhoto via AFP/Suhaimi Abdullah

„Az ügynököm írt a WhatsApp csoportunkban. Én éppen nyaraltam, apám is mást csinált, és az ügynököm is máshol volt. Aztán volt egy csoportos hívásunk.

Egyébként ő nem is akart szólni, amíg valami biztosat nem tudott közölni, mert azt nem akarta mondani, hogy lehetséges. Csupán akkor fordul hozzám, amikor már közel a vége az adott ügynek, és döntésre van szüksége.

Persze a pletykákat én is hallottam, olvastam, ezért egy idő után már naponta írogattam neki, hogy történt-e valami. Egyszerűen tudni akartam, mire az volt a válasz, hogy csak ne aggódjak, várjak" – folytatta Szoboszlai.

Az események aztán július első hétvégéjén felgyorsultak, Szoboszlai pedig elrepült Liverpoolba, hogy átessen az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálatokon és aláírja a szerződését a Liverpool csapatával.

„Minden fontos dolog három nap alatt történt. Mindenhonnan jöttek a pletykák erről meg arról a csapatról. Persze én is hallottam ezekről, hogy melyik csapatba igazolok, meg hogy egyáltalán ideje van-e a váltásnak, vagy sem.

Szóval tudtam, hogy ha csak valami pletyka van, annak egy-két bejegyzés után vége, ennek viszont nem akart vége szakadni és elkezdett igazán izgatni a dolog, úgyhogy onnantól hívogattam az ügynökömet naponta, tud-e már valami újdonságot mondani" – folytatta a magyar válogatott csapatkapitánya.

Szoboszlai a világ egyik legjobb csapatához került Forrás: NurPhoto via AFP/Suhaimi Abdullah/NurPhoto/Suhaimi Abdullah

Szoboszlai Dominik 2019-ben még a Salzburg játékosaként pályára lépett Liverpoolban egy Bajnokok Ligája-meccsen. Csapata akkor 4-3-ra kikapott, de az az este a mai napig felejthetetlen számára.

„Ez az egyik legjobb stadion, ahol valaha játszottam, pedig nagyon sok stadionban játszottam már. A szurkolók fantasztikusak voltak, a játékosok, akik ellen futballoztunk, hihetetlenek, a menedzser szenvedélyessége pedig igazán elképesztő volt, és nagyon tetszett. Persze most, hogy már személyesen is ismerem, tudom, hogy remek ember és kiváló személyiség, de elképesztő az energia, ami a pálya szélén árad belőle. Olyan érzésem van, hogy szeretne ő is beszállni közénk.

– tette hozzá Szoboszlai, aki csapatával legközelebb szerdán délután 13.30-kor lép pályára felkészülési mérkőzésen a Bayern München ellen.

Mindent egy helyen az Eb-ről