A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
Csütörtökön Belgrádban a 2024-es Európa-bajnokság selejtezőjének negyedik fordulójában Belgrádban rendezik a házigazda szerb és a magyar válogatott rangadóját. A találkozó előtti napon a szerb válogatott szövetségi kapitánya, Dragan Sztojkovics és csapatkapitánya, Dusan Tadics tartott sajtótájékoztatót.

Kiküldött tudósítónk jelenti Stara Pazovából.

Ami a magyar válogatottnak Telki, az a szerb nemzeti csapatnak a Stara Pazovában található edzőcentrum. Míg a Belgrádtól kocsival egy bő félórára lévő kisváros nem éppen vendégcsalogató szépségével hódít, addig a település szélén található, a Szerb Labdarúgó Szövetség címerével díszített komplexumra egy rossz szavunk nem lehet. Fák, park, számos focipálya (és egy teniszpálya), négy csillagos hotel - azaz minden van, ami a nyugodt és eredményes felkészüléshez szükséges.

A Stara Pazova-i edzőközpont főbejárata Forrás: Origo

Itt tartotta meg sajtótájékoztatóját szerda kora délután Dragan Sztojkovics és Dusan Tadics, a szerb válogatott szövetségi és csapatkapitánya. A két csapat kétségkívül csoportrangadót vív, hiszen három meccs után 7-7 ponttal, veretlenül állnak a G csoport élén.

"Jól sikerült a felkészülés, a játékosok nagyon motiváltak, de a legfontosabb, hogy mindannyian egészségesek és készen állnak a mérkőzésre - mondta Dragan Sztojkovics, utalva arra, hogy míg a kerethirdetés előtt nyolc játékosáról is le kellett mondania, addig az elmúlt napokban már senki sem sérült meg. - Elemeztük az ellenfelet, technikailag és taktikailag is jól felkészültünk, minden szempontból készen állunk a csütörtöki mérkőzésre. Tisztában vagyunk a mérkőzés súlyával.

de tisztában vagyunk a saját képességeinkkel is, így biztosan állíthatom, hogy igazi rangadó vár holnap a két csapatra. Fontos, de nem kulcsfontosságú mérkőzés vár a csapatra, hiszen vár még ránk bőven mérkőzés a csoportban" - tette hozzá Sztojkovics.

A csapatkapitány, Dusan Tadics elmondta, szerették volna, ha három forduló után nem hét, hanem kilenc pontjuk van, és tisztában vannak vele, hogy a szerb és a magyar csapat a csoport két esélyese.

Dragan Sztojkovics és Dusan Tadics is amondó, hogy igazi rangadó vár a két csapatra Forrás: Origo

Dusan Tadicsot Szoboszlai Dominikkal is párhuzamba állították, mint a két csapat játékának első számú alakítóját, amiről a Fenerbahce középpályása így vélekedett:

mert hagytuk, hogy átvegyék a játék irányítását. Dragan Sztojkovics érkezésével azonban a mi játékunk is éppen ebben az irányban változott, mi is irányítani akarjuk a mérkőzéseket, ami egy izgalmas meccset vetít előre" - mondta Tadic utalva a két csapat 2020-ban játszott meccseire, amikor Belgrádban 1-0-ra nyertek a mieink, míg Budapesten 1-1 lett a mérkőzés végeredménye.

Tadics, aki a nyáron igazolt a Fenerbahce csapatába, el is kerülte az onnan a Hoffenheimbe szerződő Szalai Attilát, de annyi időt azért töltöttek együtt az isztambuli csapatnál, hogy kicsit megismerjék egymást.

- mondta a szerb csapatkapitány a magyar válogatott két kiválóságáról.

Dragan Sztojkovics zárásként elmondta:

"Mióta Marco Rossi a szövetségi kapitány, szemmel látható a fejlődés.

És persze vannak nagyon jó játékosaik, Szoboszlai, Kerkez, Szalai, hogy ne soroljak fel többet, nem véletlen, hogy többen is a Premier League-be igazoltak a nyáron. Egy valamiben biztos vagyok: jó meccs lesz a holnapi, élvezzék, jó szórakozást kívánok" - mondta a korábbi 84-szeres szerb válogatott legenda, mielőtt elhagyta a termet.

A Szerbia-Magyarország labdarúgó Európa-bajnoki selejtezőt csütörtökön 20.45-től rendezik Belgrádban. A zárt kapus mérkőzésen a szerb szurkolók podgoricai viselkedése miatt kiszabott büntetésből kifolyólag a Rajko Mitics Stadionban csak alsó iskolások és szerb futballklubokban focizó gyerekek lehetnek a lelátókon.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!