A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
Vágólapra másolva!
Sosem látott magasságokban jár Szoboszlai Dominik piaci értéke. A Transfermarkt frissítette az Angliában szereplő játékosok értékét, a Liverpool középpályása pedig ezen a listán is toronymagasan vezeti a magyar focisták rangsorát.

Szoboszlai Dominikért a nyáron 70 millió eurót fizetett a Premier League-ben szereplő Liverpool az RB Leipzignek, Jürgen Klopp csapatában pedig azóta hétről hétre szenzációs teljesítménnyel hálálja meg a bizalmat, hiszen eddig két gól mellett kiharcolt két tizenegyest is.

A Transfermarkt adatai szerint Szoboszlai piaci értéke 2023. június 22-én 50 millió euró volt, ám a legfrissebb adatok szerint újabb 20 millióval emelkedett, így már 70 millió eurót ér.

A 22 éves magyar középpályás jelenleg holtversenyben a világ 42. legértékesebb labdarúgója, ráadásul nem mellékesen a Liverpool legnagyobb sztárját, Mohamed Szalah-t is megelőzte a rangsorban, így már ő az angol csapat második legdrágább futballistája.

Szoboszlai Dominikot imádják a Liverpool-szurkolók Forrás: MTI/AP/Jon Super

Csak megjegyzésként az angol válogatott Trent Alexander-Arnold 10 millió euróval kevesebbet ér a portál szerint, de szintén beszédes, hogy Szoboszlai már kétszer annyit ér, mint a Liverpool csapatkapitánya, Virgil van Dijk és brazil sztárkapus, Alisson, akiket egyaránt 35 millió euróra értékelnek.

A magyar válogatott csapatkapitányánál a Liverpoolban jelenleg csupán a 75 millióra taksált kolumbiai válogatott szélső, Luis Diaz ér többet.

A világ legértékesebb, legfeljebb 23 éves futballistái között a 19. helyen áll, míg ha csupán a középpályásokat nézzük, akkor az előkelő tizedik a rangsorban.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!