Vágólapra másolva!
Mint ismert, Varga Barnabást, a Ferencváros magyar válogatott támadóját sérülés miatt le kellett cserélni a Diósgyőr elleni bajnoki mérkőzésen. A Nemzeti Sport információja szerint a hétszeres magyar válogatott támadó sérülése olyannyira súlyos, hogy a nemzeti csapat novemberi Európa-bajnoki-selejtezőit is ki kell hagynia.

A Nemzeti Sport értesülése szerint Varga Barnabás combizomszakadást szenvedett, és hosszú hetekre kidőlt, emiatt pedig nemcsak a Genk és az Újpest elleni mérkőzéseket kénytelen kihagynia, hanem a magyar válogatott novemberi Európa-bajnoki selejtezőjét is, amelyeknek a kijutás mellett a csoportelsőség és az első kalapos kiemelés miatt is nagy tétje lesz.

Varga Barnabás (balra) sérülése súlyosabb a vártnál Fotó: Csudai Sándor - Origo

A 29 éves támadó az előző szezonban gólkirály volt a Paks játékosaként, nyáron igazolt a Ferencvároshoz, amelynek színeiben 19 meccsen 17 gólt lőtt, mellette pedig hét gólpasszt is adott.

Varga Barnabás 2023. március 27-én, a bolgárok elleni Eb-selejtezőn mutatkozott be a magyar válogatottban, az eddigi hét mérkőzésén négy gólt szerzett.

A Marco Rossi vezette magyar válogatottnak a hátralévő két mérkőzésén egy pontot kell szereznie, és akkor már biztosan kijut a 2024-es, németországi Európa-bajnokságra.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!