Vágólapra másolva!
A Schäfer Andrást foglalkoztató Union Berlin egészen az utolsó perceking vezetett az 1. FC Köln otthonában, végül azonban még a döntetlent sem sikerült kiharcolniuk, így továbbra is fenyegeti őket a kiesés veszélye. Gulácsi Péter és Willi Orbán csapata, az RB Leipzig hazai pályán nem bírt a Werder Bremennel, míg a Sallai Rolanddal felálló Freiburg a Heidenheimmel játszott döntetlent.

A magyar válogatott Schäfer Andrást kezdőként végig a soraiban tudó Union Berlin a Bundesliga utolsó előtti fordulójában nagy lépést tehetett volna a bennmaradás felé, ha idegenben legyőzi az 1. FC Kölnt. Ebben az esetben ugyanis az lett volna a helyzet, hogy, ha szombat este az FSV Mainz hazai pályán nem győzi le a kedden BL-döntőbe jutó Borussia Dortmundot, akkor az ősszel még ugyancsak a Bajnokok Ligájában szereplő Union már egészen biztosan nem fog kiesni az élvonalból. 

Az Union azonban hiába vezetett már az első félidő közepén 2-0-ra, sőt még a 86. percben is 2-1-re, végül 3-2-re kikapott az ugyancsak a kiesés elől menekülő vendéglátójától.

 

Bundesliga, Borussia Monchengladbach - Union Berlin, Schäfer András
Schäfer András joggal lehetett elkeseredett, mert óriási esélyt szalasztott el a berlini csapat
Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

Így, ha a Mainz szombat este legyőzi a Dortmundot, az Union az osztályozót jelentő helyről futhat neki a Freiburg elleni utolsó bajnokinak.

A mindkét magyar válogatott játékosát, azaz a kapus Gulácsi Pétert és a középhátvéd Willi Orbánt is végig a pályán tudó RB Leipzig némi meglepetésre csak 1-1-es döntetlent játszott hazai pályán a vendég Werder Bremennel. Az észak-német csapat az első féliőben Nicolas Seiwald öngólja révén szerezte meg a vezetést, amit ki más, mint a fantasztikus szezont futó szlovén csatár, Benjamin Sesko egyenlített ki negyedórával azt követően, hogy a második félidő kezdetén pályára lépett.

A 20 éves csatár az első Bundesliga-szezonjában 40 meccsen 16 gólnál jár, és már nem először mentette meg a csapatát.

A harmadik magyaros csapat, az SC Freiburg csak egyik válogatott focistánkat küldte pályára, Sallai Roland 89 perc játéklehetőséget kapott a Heidenheim elleni, hazai pályán elért 1-1 során. Szalai Attila ezúttal is csak a kispadról nézhette végig a mérkőzést.

Eredmények, Bundesliga 33. forduló:
1. FC Köln - Union Berlin 3-2 (1-2)
SC Freiburg - Heidenheim 1-1 (1-1)
RB Leipzig - Werder Bremen 1-1 (0-1)
Borussia Monchengladbach - Eintracht Frankfurt 1-1 (1-1)

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.