A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
Mint ismert, az Olimpiakosz első görög klubcsapatként nyert nemzetközi trófeát, miután szerdán a harmadik alkalommal kiírt labdarúgó Konferencia-liga athéni döntőjében hosszabbítás után 1-0-ra legyőzte a tavaly is finalista olasz Fiorentinát. A győztes gól szerzője, Ajub el-Kabi a casablancai Derb Milla szegénynegyedében született és nőtt fel, 15 évesen otthagyta az iskolát, hogy segítse a családját.

A mozgalmas első félidőt töredezett második játékrész követte, komoly helyzet nélkül zárult a rendes játékidő, így jöhetett a kétszer 15 perces hosszabbításba.

Ajub el-Kabi
Ajub el-Kabi asztalosból lett hős
Fotó:  Aris MESSINIS / AFP

Ajub el-Kabi asztalosból lett az EKL-döntő hőse

A ráadás hajrájában - egészen pontosan a 116. percben - pedig a marokkói Ajub el-Kabi fejese döntötte el a trófea sorsát.

Ami a találatot történetét illeti, Hezze jobbról küldte a kapu elé a labdát, el-Kabi pedig közelről a kapuba fejelte a labdát. Ez volt a 16. gólja az idei kupasorozatban, 

az Olympiakosz 1-0-ra nyert, és ezzel történelmet írt: ez a görög klubfutball történetének első nemzetközi kupagyőzelme!

A győztes gól szerzője, Ajub el-Kabi a casablancai Derb Milla szegénynegyedében született és nőtt fel. 15 évesen otthagyta az iskolát, és asztalos segédként dolgozott, hogy segítse a családját és saját magát - szúrta ki a Ripost.

"Szegény családba születtem. Hogy eltartsam magam, ki kellett tanulnom egy szakmát. Így kerültem az asztalos szakmába" - mondta a marokkói sztár korábban egy interjúban.

Munka mellett a barátaival az utcán futballozott, itt szúrta ki őt a Racing de Casablanca játékosmegfigyelője. 2014-ben el-Kabi felhagyott az asztalosmunkával, a futballnak szentelte az életét, és kilenc éve, 21 évesen aláírta első profi szerződését a Racing Clubbal. Szerdán pedig élete sikerét aratta, nem is akármilyet.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!