Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország
Vágólapra másolva!
A belga labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Domenico Tedesco nem küldött meghívót a szombati Bajnokok Ligája-döntőben védő Thibaut Courtois-nak, így a Real Madrid kapusa nem lesz ott a németországi Európa-bajnokságon.

A világ egyik legjobb kapusa nem lesz ott a foci-Eb-n

Thibaut Courtois hónapokat hagyott ki súlyos sérülés miatt, majd nemrég újból gondja támadt a térdével, aztán mégis vissza tudott térni a kapuba a szezon végén. Carlo Ancelotti, a Real Madrid vezetőedzője úgy döntött, neki szavaz bizalmat Londonban, a Borussia Dortmund elleni BL-döntőben, ám Domenico Tedesco nem számít rá az Eb-n. Korábban is megjelentek olyan hírek, miszerint a világklasszis Courtois lemarad a tornáról, és most már biztossá vált, hogy valóban nem utazik Németországba. 

A szövetségi kapitány döntésében nem biztos, hogy csak a kapus korábbi sérülése játszott szerepet, hanem az is, hogy a BL-győztes sztár sértődötten távozott a nemzeti együttesből egy éve, amikor a szakvezető nem őt jelölte ki csapatkapitánynak.

A 35 éves, 130-szoros válogatott Axel Witsel viszont helyet kapott a 25 fős keretben, bár a 2022-es világbajnokság óta nem lépett pályára a nemzeti csapatban, így a selejtezőkön sem játszott. Tedesco kedden közölte, az Atletico Madrid hátvédje olyan meggyőző teljesítményt nyújtott az utóbbi időben, hogy nem hagyhatta ki a válogatottból - írja az MTI.

A belgák a hatodik kontinenstornájukra készülnek, a csoportkörben sorrendben a szlovákokkal (június 17., Frankfurt), a románokkal (június 22., Köln), majd az ukránokkal (június 26., Stuttgart) találkoznak az E jelű négyesben.

A belga válogatott Európa-bajnoki kerete:
kapusok: Koen Casteels (VfL Wolfsburg), Thomas Kaminski (Luton Town), Matz Sels (Nottingham Forest)
hátvédek: Timothy Castagne (Fulham), Maxim De Cuyper (Club Brugge), Zeno Debast (Anderlecht), Wout Faes (Leicester City), Thomas Meunier (Trabzonspor), Jan Vertonghen (Anderlecht), Arthur Theate (Stade Rennais), Axel Witsel (Atletico Madrid)
középpályások: Yannick Carrasco (al-Sabab), Kevin De Bruyne (Manchester City), Orel Mangala (Olympique Lyon), Amadou Onana (Everton), Youri Tielemans (Aston Villa), Arthur Vermeeren (Atletico Madrid), Aster Vranckx (VfL Wolfsburg)
támadók: Johan Bakayoko (PSV Eindhoven), Charles De Ketelaere (Atalanta), Jeremy Doku (Manchester City), Romelu Lukaku (AS Roma), Dodi Lukebakio (Sevilla), Lois Openda (RB Leipzig), Leandro Trossard (Arsenal)

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.
 

 

Mindent egy helyen az Eb-ről