Vágólapra másolva!
A németek világbajnok labdarúgója, Thomas Müller nem gondol a visszavonulásra a június 14-én kezdődő hazai rendezésű Európa-bajnokság előtt.

A nyolcadik nagy tornájára készülő 34 esztendős müncheni csatár a házigazda csapat sajtónyilvános keddi eseményén a blankenhaini edzőtáborban elmondta, hogy "nem pazarolja gondolatait ilyenre".

"Nem a távozás foglalkoztat, hanem az előttünk álló feladatokra figyelek" - fogalmazott a 128-szoros válogatott Müller, aki a nemzeti együttesben 45-ször volt eredményes. Már a 2018-as, majd a 2022-es világbajnokság után is felvetődött, hogy többet nem szerepel a Nationalelfben, de most is meghívót kapott.

Thomas Müller, német válogatott, foci-Eb
A ravasz Thomas Müller alighanem a mieink ellen is készül néhány meglepetéssel
Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

"Nem arról van szó, hogy kibérelheted a helyed a válogatottban" - tette hozzá kiemelve, hogy a mindenkori szövetségi kapitány állítja össze a csapatot, ő pedig mindig is jól érezte magát a keretben.

Müllernek ez lesz a negyedik Eb-je, és volt már négy vb-je is, a 2014-es pedig aranyérmet hozott a németek számára. 

A Bayern München támadója vb-ken már tízszer volt eredményes, kontinenstornán viszont még nem talált be.

 Julian Nagelsmann szövetségi kapitánynál Müller elvileg nem tagja a kezdő 11-nek.

Az Eb-n a június 14-i nyitómérkőzésen Skócia lesz a németek ellenfele, aztán június 19-én a magyarokkal, június 23-án pedig a svájciakkal játszanak az A csoportban.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.


 

 

Mindent egy helyen az Eb-ről